Födelsedagsgodis – Bountybitar
Som jag skrev tidigare idag har min syster just fyllt år. Vi gav henne massor av ätbara grejjor, bland annat mina hemgjorda bountybitar. De är perfekta och smarriga godisar! Jag dubblade receptet.. Läs mer
Bountybitar – 8 till 10 stycken
20 gram smör
ca 1 1/3 dl riven kokos
½ dl vispgrädde
1 msk fibersirap clear
1 msk sukrin melis
50 gram valfri choklad, gärna steviachoklad
ev. en liten klick kokosolja
Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör mer sukrin melis och riven kokos. Låt stelna i kylskåp. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad.