Hoppa till innehåll

För ett år sedan – 100-dagars kalas och jordnötsgodis!

Istället för throw back thursdag blir det en throw back friday! Ibland roar jag mig med att kika tillbaka i mitt bloggarkiv. Det är som en öppen dagbok, och att friska upp minnet med vad som.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Istället för throw back thursdag blir det en throw back friday! Ibland roar jag mig med att kika tillbaka i mitt bloggarkiv. Det är som en öppen dagbok, och att friska upp minnet med vad som hände X antal år tidigare är så roligt! För ett år sedan (plus några dagar) firade vi Vicnent 100-dagar dag. Det var som vår grej för en namngivning. Där fick våra släkter samlas och inspktera den lille. 
 
 
 
Så här skrev jag då:

“Phu, igår var det minst sagt full rulle. Minst sagt. Så fort vi gick upp började vi förberedelserna för Vincent 100-dagars kalas. Eller började och började, jag hade faktiskt börja bakat tre veckor tidigare och fryst in kakor. Men allt det sista som att skära upp färsk frukt, göra plock, städa och dekorera lokalen måste ju också göras och det var alltså detta vi spenderade hela första delen av dagen med!

Klockan 14 kom gästerna till den lokal vi hyrt, och vi blev nästan 30 personer. Så roligt att så pass många kunde komma tyckte vi! Hundradagars kalaset var tänkt som en avslappnad tillställning för att Vincents närmaste skulle få en chans att samlas och träffas över god fika medan han fortfarande är liten. Lite i stil med en namngivelse.
 
Kalaset började med en tipspromenad som handlade om Vincent. Vinsten var lite smarrigt jordnötsgodis som undertecknad svängt ihop! Sedan bjöd vi på hur mycket fika och plock som helst – både nyttigt och mindre nyttigt. Vi hade dekorerat med flaggor, serpentiner, konfetti och köpt festliga engångstallrikar, muggar och servetter. Vi samlades även alla medan Artur och jag tog Vincent fotavtryck som alla gäster fick skriva sitt namn runt. Det kommer bli en så fin tavla! Mindre lyckat var att någon använt gästboken som anteckningsbok, vilket upptäcktes lite för sent. Och med någon menar jag mig själv…
 
Det blev en mycket lyckad fest och ett roligt minne. Jag tror det var väldigt uppskattat att hans närmaste fick samlas på detta sätt. Vi fick många, många fina presenter. Stort tack till alla som kom och förgyllde denna dag och gav oss detta fina minne!”
 
Vilken dag det var! Jag kommer ihåg den som stressig men så klart väldigt rolig i och med att det var så många som firade Vincent. Nästa gång kanske man skulle ta och outsoruca sådana relativt stora “event”. 
 
 
 
Nedan kan ni se ett par bilder på jordnötsgodis. Det är sååå enkelt att göra! Bara smälta ljus och mörk choklad (utan tillsatt socker). Först klär man en liten form med aluminiumfolie och fördelar i den ena chokladen och låter den stelna (kör i frys så går det snabbast). Därefter brer man på hälsosamt jordnötssmör och uppepå det den andra smälta chokladen. Låt stelna och skär med en vass kniv i rutor. Ett tips är att först skära kakan i längder åt ett håll, och sen lägga längden på kanten och därefter skära i passande bitar. Skär man bitarna när kakan “ligger ner som vanligt” så åker jordnötssmöret lätt ut på kanterna. 
 
 
 
 

För ett år sedan - 100-dagars kalas och jordnötsgodis! - Baka Sockerfritt
 
För ett år sedan - 100-dagars kalas och jordnötsgodis! - Baka Sockerfritt
 
För ett år sedan - 100-dagars kalas och jordnötsgodis! - Baka Sockerfritt
 
För ett år sedan - 100-dagars kalas och jordnötsgodis! - Baka Sockerfritt
 
För ett år sedan - 100-dagars kalas och jordnötsgodis! - Baka Sockerfritt
 
För ett år sedan - 100-dagars kalas och jordnötsgodis! - Baka Sockerfritt
 
För ett år sedan - 100-dagars kalas och jordnötsgodis! - Baka Sockerfritt