Hoppa till innehåll

Förskolebesök!

Under förra veckan besökte jag och Vincent hans blivande förskola. Så roligt och spännande! Där ska han nämligen börja i oktober. Då är det först inskolning i 2-3 veckor, där jag tar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Under förra veckan besökte jag och Vincent hans blivande förskola. Så roligt och spännande! Där ska han nämligen börja i oktober. Då är det först inskolning i 2-3 veckor, där jag tar huvudansvaret främst den första veckan. Han är då 1 1/2 år, och jag har en känsla om att han är mer än redo. Han är en riktig liten vilding, och det är oklart om det räcker med en person (det vill säga jag) att få honom stimulerad på dagarna. Det kommer vara sju andra barn i gruppen (med minst två pedagoger), och de passar nog honom i smaken lite bättre!
 
Kvinnan som tog emot oss kändes genuint varm, och jag fick en stark positiv känsla. Så skönt! Givetvis är man alltid lite orolig till en början, så detta minskade dessa känslor avsevärt. Vincent började genast leka med bilarna/kasta bollen/dra i grinden/åka rutschkana. Jag kände lite “jaha, då kan han väl börja på direkten då?”. Ett ytterligare stort plus är att han inte hade problem med att pedagogen lekte med honom (och när vi mötte henne av en slump senare på dagen, gav han henne en bit av sitt äpple! Det gör han sannerligen inte hur som helst). 
 
Jag förstod också att pedagogen tyckte han var snäppet vildare än genomsnittet. Det var faktiskt skönt att få veta att han är rätt vild, eftersom jag inte vet vad jag ska jämföra med. Det är alltså inte bara mitt “fel” att jag är helt slut över att jag jämt måste vara överallt och ha koll så att han inte gör något megatokig hela tiden. Jag har sedan Vincent kom blivit väldigt varm, förmodligen för att mitt blodtryck är i 200! Jämt ska det klättras på stolar, klättras på bord, öppnas soptunnor, ätas på soptunnor, öppnas kylskåp, klättras på balkongen (!!!!), öppnas toalock, öpnnas dörrar (*glöm för gudsskull inte att låsa ytterdörren!!!!*) osv i all oändlighet. Som sagt, jag är 99,98% övertygad om att han nog kommer växa som person och få välbehövlig stimulans av lite förskola!
 
 
 

Förskolebesök! - Baka Sockerfritt
 
Bild från en picknick i somras!