Hoppa till innehåll

Följ med mig på lyxig resturang (Nobu) i New York

Igår var jag och Artur och åt en sådan underbar middag på restaurang Nobu i New York. Det är den enda “grej” vi verkligen bokat/reserverat på vår resa. Jag älskar ju att gå och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Igår var jag och Artur och åt en sådan underbar middag på restaurang Nobu i New York. Det är den enda “grej” vi verkligen bokat/reserverat på vår resa. Jag älskar ju att gå och äta fina middagar, så minst en sådan var jag såklart tvungen att boka in på resan. En middag kan vara en sådan underbar upplevelse! Valet för oss på Nobu, föll på att ta en “Chef’s choice”, dvs en avsmakningsmeny, vilken bestod av mindre portioner av deras mest kända/omtyckta rätter. Jag tror det var runt tio mindre rätter, och de var så goda! Nedan kan ni se några av rätterna (ursäkta mobilbilder). Något ni inte kan se var efterrätten, vilken bestod av en (varm) chokladsufflé (älskar när det är chokaldmet i) med en glass med smaken grönt thé. 
 
Innan restaurangen satt Artur och jag på tunnelbanan, där Artur undrade (läs klagade på) vad jag hade i min handväska. Jag försvarade mitt innehåll med att det är saker jag faktiskt kan behöva! Mitt paraply till exempel. Artur tyckte jag var nästan konstig som alltid har ett paraply i väskan. Men hallå, även fast det står att det inte ska regnapå väderstationer, har de väldigt ofta fel. “Men Marja, så kan man ju gå och tänka på allt. Vad onödigt”.
 
Tio minuter efter att vi lämnat resturangen, och vi är vid piren, ser vi att det för varje sekund blir mörkare och mörkare på himlen och att deta mörka flyttar sig i en rasande fart mot oss. Vi börjar snabbt gå därifrån till en tunnelbana. Plötsligt känner vi kalla vindar, och ett par droppar. Jag drar upp mitt paraply i närmast panik eftersom det på fem sekunder har blivit ett troligt spöregn (och storm), och skriker “Who’s laughing now!?”. Artur ser ut som en dränkt katt, och lovar mig därefter att köpa ett paraply. Fast i rättvisans namn erbjöd jag honom att dela paraply med mig.
 
 
Följ med mig på lyxig resturang (Nobu) i New York - Baka Sockerfritt
En liten miniförrätt som ska rensa smaklökarna. Typ frusen mascarpone och cream cheece bland annat, med en fräsch mangoröra (eller var det aplesin?).
 
 
Följ med mig på lyxig resturang (Nobu) i New York - Baka Sockerfritt
 
En tartar som låg i en wasabikräm. På sidan av en liten japans frukt/bär. Himmelskt gott!
 
Följ med mig på lyxig resturang (Nobu) i New York - Baka Sockerfritt
Underbar sushi. Tre bitar (red snapper, tonfisk och mussla) plus något på ett hemmagjort chips.
 
Följ med mig på lyxig resturang (Nobu) i New York - Baka Sockerfritt
En fisk på sallad och en undebrar sås på sidan av.
 
Följ med mig på lyxig resturang (Nobu) i New York - Baka Sockerfritt
 
Ser ni den mörka himmlen?
 
Följ med mig på lyxig resturang (Nobu) i New York - Baka Sockerfritt
 
Det var fint så längde det varade i varje fall…