Hoppa till innehåll
Open navigation

Företagande vs. mammaledig – Entreprenörsinspiration #8

Jag har flertalet gånger fått frågan om hur sjutton jag kan kombinera företaget och föräldraledigheten (först och främst borde det inte heta föräldra”ledighet”). Mycket kan jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har flertalet gånger fått frågan om hur sjutton jag kan kombinera företaget och föräldraledigheten (först och främst borde det inte heta föräldra”ledighet”). Mycket kan jag tacka min snälla lilla pojke som faktiskt låter mig jobba och sover rätt snällt på dagarna. Någon annan jag kan tacka är min man. Eftersom han studerar har han flexibla tider och kan ta ett stort lass gällande Vincent. 
 
 
 
Andra sätt som jag klarar denna kombination av liv är:
 
 – Ergobaby (eller babybjörn/bärsjal eller vad som nu finns). Ofta när Vincent ska sova på dagen bär jag honom i min ergobaby, och han sitter därmed “fast” på min mage. När vi har sådan närkontakt sover Vincent mycket bättre, och längre, och jag passar därmed till stor del att jobba de timmar han sover på dagen. 
 
-Tidigare kunde mina föräldrar vara barnvakt till Vincent. Det har blivit lite svårare på senare tid, då han inte verkar trivas jättebra i andras sällskap… Annars förstår jag inte folk som promt inte vill att andra ska ta hand om ens barn. En sak om barnet har speciella behov, eller om det handlar om en märklig barnvakt. Jag säger bara: utnyttja all hjälp du kan få!
 
– Att kunna multitaska är A och O som föräldraledig företagare. Att underhålla Vincent samtidigt som jag fotar eller skickar iväg ett mail är ett konstycke som jag måste behärska. Man får ta till små knep som fungerar.
 
– Appropå knep, gäller det att ta reda på hur man bäst underhåller bebis när det krisar. Kanske måste du göra något NU, eller bara har några minuter kvar av fotograferingen? Då är det bra att veta vilka leksaker som går hem/är de roligaste. Vincent älskar kotroller (apple tv-kontrollen, X-box-kontrollen). När det är riktig kris låter jag honom titta på Babblarna på Youtube. Jag försöker undvika allt för mycket skärmar, men ibland har nöden faktiskt ingen lag…
 
– Sedan vi fått hem sittstolen har det blivit lättare att slänga in lite jobb här och var. På så sätt kan han vara med och sitta vid bordet. Vi har även köpt en hoppgunga, som jag tror kommer bli poppis när han blir lite äldre. 
 
– Om folk har möjlighet att komma till dig, istället för tvärtom, utnyttja det! Att åka ut på möten kan ta dubbelt så lång tid än vad själva mötet tar, och den lille bebisen kan lättare vara med! 
 
 
 
Företagande vs. mammaledig - Entreprenörsinspiration #8 - Baka Sockerfritt