Hoppa till innehåll

Förlossnings-“aha”

Jag är som ni vet en podcastlyssnare av hög rang. Jag lyssnar säkert på tre poddar per dag. Hemma hos mig är det inte så mycket musik som gäller, utan jag vill höra prat! Den senaste.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag är som ni vet en podcastlyssnare av hög rang. Jag lyssnar säkert på tre poddar per dag. Hemma hos mig är det inte så mycket musik som gäller, utan jag vill höra prat! Den senaste podcasten jag började lyssna på är Vattnet går, alltså en podcast om förlossningar. Kan vara lite extra roligt eftersom jag ju varit med om en själv. Och det inte allt för länge sedan heller (drygt tre månader sedan). 

 
När jag började lyssna på denna podcast så fick det mig att än en gång tänka på min tid som gravid och tiden vi var på BB-Sophia. Jag kom här på tanken att jag skulle lista de så kallade “aha-upplevelser” som jag fick under BB-tiden. 
 
  • Det tog överraskande lång tid att få bli undersökt, kolla om jag skulle få stanna kvar och komma upp till förlossningsrummet. För i h*vete liksom! Fattade de inte att jag höll på att föda barn? Det är liksom något unikt (typ) och det coolaste och viktigaste man kan gör i livet.

  • Låt inte någon i er närhet förtära något som kan lukta under förlossningen. Artur drack både chokladproteinshakes och kaffe och jag trodde ungefär att jag skulle spy på honom.

  • En förlossning behöver inte betyda att det kommer att göra så ont att man tror man ska dö. Jag var under den första kanske trefjärdedelen av graviditeten livrädd för den smärtan, och det var faktiskt oro som jag hade i onödan. Jag klarade mig överraskande bra (och det även utan smärtlindring konstigt nog), och jag är så glad att jag hade en sådan tur. Det man sällan får höra är alltså att det kan gå bra!

  • De godaste mackorna du någonsin ätit? HAHAHA!

  • Man kan ju tro att det skulle vara lätt att få tag på bra mat på ett BB, men nej. Som tur hade jag med lite eget, men jag önskade jag hade tagit med mer. Hett tips: ta med er lite snack/frukt/mat som ni gillar!

  • Jag var övertygad om att jag skulle vilja stanna kvar där så länge som möjligt, men ville väl på BB mest hem till alla mina saker. Jag har lätt för att känna mig “fångad” när jag inte är hemma.

  • På eftervårdsrummet är det lätt att vara orolig för allt möjligt. Vi ringde in personal mest hela tiden och frågade om allt från om blöjan satt bra till om de för femte gången kunde visa oss hur man höll den lille bebisen när man skulle tvätta honom (vilket Artur och jag senare övade på den gosedjurskanin vi tagit med oss…).
  • Innan förlossningen hade jag hört att man bör ta med sig mjukt toapapper då det det som finns att tillgå är rätt hårt. Jag tänkte att “jag tar väl med mig ett par rullar försäkerhetsskull, men nog måste de väl ändå ha mjukt toapapper”? Det är ju ett BB för gudsskull! Men vet ni? Toapappret är fasiken stenhårt! Jag blir nästan förbannad bara jag skriver detta. Att trycka ut en bebis är inte sådär jätteskonsamt för kroppen, och de vill att man ska riva runt med typ skrivpapper? Försker de spara in pengar?

  • Ett ytterligare hett tips: ta med er tvättlappar till bebin. Tydligen något de också försöker spara in pengar på.
 
Nu låter jag jättebitter, men det var till nästan 100 % en väldigt bra förlossning. Jag är dessutom väldigt glad att jag valde BB-Sophia! Ingen sjukhuskänsla här inte och en bra och modern plats att låta en ny person komma till världen. Har ni några förlossnings-aha?
 
 
Förlossnings-"aha" 3