Hoppa till innehåll

Förlossningsberättelse (del 2)

Häromdagen skrev jag om början av min förlossning. Här kommer fortsättningen! —   Denna gång testar jag på lustgasen (körde enbart profylax med Vincent) och jag tycker att den.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Häromdagen skrev jag om början av min förlossning. Här kommer fortsättningen!

 
Denna gång testar jag på lustgasen (körde enbart profylax med Vincent) och jag tycker att den hjälpte mig bra! Det tog några gånger att få in knycken, men jag upplever att den tog udden av topparna. Artur står givetvis bredvid mig hela tiden. Runt 04.10 undersöker dom mig igen och säger att huvudet är helt nere och att jag kan krysta när jag vill. Att krysta är en helt annan smärta än värkarna och på något vis är det skönt att själv få ta i. Samtidigt som det gör väldigt ont förstås. Efter bara några krystningar/krystvärkar (kanske fem?) känner jag att hon är på väg ut. Fy i helvete vad ont det gör! Speciellt när man ska pausa mitt när huvudet ska ut. Artur har aldrig hört så många svordomar från mig tidigare!
 
04.26 kom lilla A ut och hon skrek på direkten. Allt gick väldigt bra! Jag sprack knappt och behövdes inte ens sy, vilket jag är fantastiskt glad och tacksam över (samt förvånad). Hon vägde 3700 gram, var 50 cm och hade ett huvudomfång på 34 cm. Rejält mycket tyngre än sin storebror som inte ens vägde 3 kg när han kom!
 
Alla som har fött barn vet att det inte slutar där. Man ska undersökas, magen ska tryckas på, moderkakan ska krystats ut etc. Men allt detta gick bra och vi båda hade fina värden. Och lillan började amma nästan på en gång. Så fick vi såklart även in den berömda brickan med smörgåsar! Det är en härlig känsla och en slags målbild tycker jag.
 
Vid sex någongång åkte vi till BB-hotellet (jag på rullstol med lillan i famnen). Det var över förväntan och kändes som ett riktigt hotell. Det fanns en reception, kiosk och maten var väldigt bra. Jag gillad speciellt frukostbuffén! Till min stora lycka fanns det brie där. Behöver jag säga vad min frukost till stor del bestod av? Äntligen kan jag äta alla ostar jag saknat så mycket!
 
Eftersom alla tester på bebisen och mig såg bra ut, valde vi att åka hem under sen eftermiddag samma dag. Jag kände att det inte var rätt att lämna Vincent under en längre tid än nödvändigt. Och det kändes väldigt skönt att samla hela familjen!
 
 
 
Förlossningsberättelse (del 2) - Baka Sockerfritt