Hoppa till innehåll
Open navigation

Förlossningsbrev

Veckorna går och jag har bara en och en halv månad kvar till beräknat förlossningsdatum. Scaaaary. Jag känner mig inte riktigt redo än! I alla fall inte om jag inte får en extra timme på.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Veckorna går och jag har bara en och en halv månad kvar till beräknat förlossningsdatum. Scaaaary. Jag känner mig inte riktigt redo än! I alla fall inte om jag inte får en extra timme på dygnet som jag kan få använda som jag själv behagar 🙂 Hur ska man hinna med två barn när man knappt hinner med ett, haha… Kanske lär sig Vincent att leka lite själv om vi har tur! Eller äta själv. Eller sova. 

Hur som helst är det hög tid att knåpa ihop det där förlossningsbrevet. Vid nästa barnmorskebesök ska det nämligen skrivas in! Givetvis vill jag ha det klart för mig innan dess. Eftersom jag genomgått en förlossning tidigare vet jag i alla fall lite hur jag vill ha det. Sedan är jag ödmjuk inför att allt jag skriver kan komma att ändras. Dessa punkter funderar jag på att ha med som det ser ut nu:
 
 
 
Jag vill snabbt komma in på förlossningen och inte bli hänvisad
I och med att allt gick väldigt snabbt med Vincent är jag rädd att jag som omföderska ska få föda hemma/i hissen/bilen. Eftersom jag vet att det är kris i förlossningen finns det stor risk att det dröjer innan man generellt får komma in, så denna punkt måste TYDLIGT stå i mina journaler.
 
Jag vill ha mycket information om vad som händer
Jag vill alltid veta mycket om allt. Prata inte över huvudet på mig tack!
 
Jag vill om möjligt undvika epidural
Innan första förlossningen ville jag ha all smärtlindring. Men eftersom det gick så smidigt med Vincent utan bedövning skulle jag gärna vilja köra utan epidural igen. Jag har förstått att det annars kan stanna upp förloppet och ta bort krystvärkarna. Med Vincent jobbade kroppen automatiskt och jag behövde inte tänka på hur jag skulle göra. Gör det för ont så vill jag givetvis ha epidural! Och lustgas testar jag gärna. Det blev aldrig av tidigare.
 
Jag tar gärna emot förslag och tips
Typ ställningar och sådant som hjälper mig igenom det hela.
 
Jag vill inte bli sydd av en student
Det blev helt enkelt inte så bra förra gången. 
 
Sen avnavling
Vänta gärna med att klämma åt/klippa navelsträngen (MINST tre minuter).
 
Sådant som fungerade bra förra gången
– Att hänga på något och göra sig tung är en bra ställning att ta emot krystvärkar i.
– Varma handdukar/varma material lindrar bra och minskar risk för att spricka. 
– Jag födde på förlossningspall.
 
 
Något ni tipsar om som jag bör tänka på att inkludera?
 
 
 
 

Förlossningsbrev - Baka Sockerfritt