Hoppa till innehåll

Fräsch cheesecake med bär

      Ett perfekt tillskott till sommarfikan är denna cheesecake med hallon och blåbär! Så fräsch och härlig den är! Och lätt att göra dessutom. Cheesecaken består av en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Fräsch cheesecake med bär - Baka Sockerfritt
 
 
 

Ett perfekt tillskott till sommarfikan är denna cheesecake med hallon och blåbär! Så fräsch och härlig den är! Och lätt att göra dessutom. Cheesecaken består av en kanelsmakande botten och en len och krämig fyllning av hallon och blåbär (jag körde frysta och ungefär hälften av varje). Toppa gärna den färdiggräddade kakan med färska hallon och blåbär!

Jag älskar att använda mascarpone i mina cheesecakes eftersom det bidrar till en rund och mild smak (och den där lena konsistensen som man vill åt). Det går säkerligen att använda crème fraiche/färskost i kombination med lite vispgrädde – men då blir så klart smaken syrligare också.

 
 

Fräsch cheesecake med bär - Baka Sockerfritt
 
 

Cheesecake med bär

Botten:
20 gram smör

1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sockerersättning
2 krm kanel

Fyllning:
1 ägg 

70 gram hallon och blåbär (hälften/hälften)
70 gram mascarpone
1 msk sockerersättning

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i bottnen av en 12-cm springfrom. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 5 minuter.

Fyllning
Mixa samman alla ingredienser (tina bären om de är frysta). Fördela fyllningen på den förgräddade bottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 30 minuter, eller tills cheesecaken blir fast.

 
 
 

Fräsch cheesecake med bär - Baka Sockerfritt