Fräsch dessert med jordgubbsrippel
Idag vill jag fresta med en ljuvlig sommardessert med Läs mer


Idag vill jag fresta med en ljuvlig sommardessert med ricotta och jordgubbsrippel! Och vet du – om du nu skulle vilja göra som jag och festa till det rejält någon dag så går den även att servera till frukost eller mellanmål.
Det var ett bra tag sedan jag skapade detta recept på min ricottadessert, men jag kommer så väl ihåg när jag tog fram receptet. Jag utgick helt enkelt från två smaker som jag tycker passar så fantastiskt gott tillsammans – ricotta (jag tycker Zetas är godast) och jordgubbar. Jag äter dess två ofta som de är tillsammans med lite sötning såsom honung. I denna dessert gjorde jag dock jordgubbsrippel av jordgubbarna!
Jag toppade även min fräscha dessert med valnötter och frystorkade bär.

Ricottadessert med jordgubbsrippel – 4 portioner
Ricottakräm:
500 gram ricotta
2-3 msk honung
ev. ett par tsk sockerersättning
ev. 1 krm vaniljpulver
Jordgubbsrippel:
150 gram frysta jordgubbar, tinade
3 msk grädde
1 msk sockerersättning
1 krm agar agar
Jordgubbsrippel
Börja med detta moment. Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Låt stå i någon minut innan trippeln läggs i en kastrull, kokas upp och får sjuda i ett par minuter. Låt svalna under ett par timmar.
Ricottakräm
Vispa alla ingredienser till en kräm. Söta efter smak. Varva ricottakräm och jordgubbsrippel i portionsglas. Servera.
