Hoppa till innehåll
Open navigation

Fräsch jordgubbsdessert!

        Tips till helgdessert! Det här är en riktig gammal favoriter i repris. Jag säger bara nom, nom, NOM! Jag har sedan måga år varit tokig i kombinationen jordgubb och Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Fräsch jordgubbsdessert! - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Tips till helgdessert! Det här är en riktig gammal favoriter i repris. Jag säger bara nom, nom, NOM! Jag har sedan måga år varit tokig i kombinationen jordgubb och ricotta, och därför är denna dessert som en match made in heaven enligt min mening! Lite honung på det hela är pricken över i:et. 
 
Grunden är alltså en ricottakräm sötad med honung. Jag har Zetas ricotta som favorit (ej spons). Med denna krämiga kräm varvar jag en fräsch jordgubbsrippel (som jag gjort av frysta jordgubbar). På bilderna toppade jag även med valnötter och frystorkade bär.
 

Fräsch jordgubbsdessert! - Baka Sockerfritt
 
 
 

Ricottadessert med jordgubbsrippel – 4 portioner

Ricottakräm:
500 gram ricotta
2-3 msk honung
ev. ett par tsk sockerersättning
ev. 1 krm vaniljpulver

Jordgubbsrippel:
150 gram frysta jordgubbar, tinade
3 msk grädde
1 msk sockerersättning
1 krm agar agar

Jordgubbsrippel
Börja med detta moment. Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Låt stå i någon minut innan trippeln läggs i en kastrull, kokas upp och får sjuda i ett par minuter. Låt svalna under ett par timmar.

Ricottakräm
Vispa alla ingredienser till en kräm. Söta efter smak. Varva ricottakräm och jordgubbsrippel i portionsglas. Servera.

 

 

Fräsch jordgubbsdessert! - Baka Sockerfritt