Frallor à la vört
Detta är min egna, mycket goda, variant på vörtbröd - i frallformat! Receptet är inte sådär jättelik ett vanligt vörtbrödsrecept. Inget mjöl, inte öl, julmust eller russin. Obs. Vörtmix innehåller gluten, gör gärna din egna blandning!

30 minuter
Portioner: 3 frallor
Ingredienser
- 1 ägg
- 1 ½ msk olja
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- ½ msk fiberhusk
- 1 msk pofiber
- ½ tsk sötströ
- 1 msk vörtmix färdig kryddblandning
- lite salt ½-1 krm
- ½ msk bakpulver
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Blanda de torra ingredienserna.
- Vispa ägget med elvisp i ca 1 minut.
- Rör försiktigt ner de torra ingredienserna samtidigt som oljan (så att degen blir så luftig som möjligt). Låt degen stå i ca 10 minuter.
- Forma frallor av brödet och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera med exempelvis smör och ost!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!