Hoppa till innehåll
Open navigation

Frallor à la vört

Detta är min egna, mycket goda, variant på vörtbröd - i frallformat! Receptet är inte sådär jättelik ett vanligt vörtbrödsrecept. Inget mjöl, inte öl, julmust eller russin. Obs. Vörtmix innehåller gluten, gör gärna din egna blandning!

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Bröd, Low carb/LCHF
Portioner: 3 frallor
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 ägg
  • 1 ½ msk olja
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • ½ msk fiberhusk
  • 1 msk pofiber
  • ½ tsk sötströ
  • 1 msk vörtmix färdig kryddblandning
  • lite salt ½-1 krm
  • ½ msk bakpulver

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader. Blanda de torra ingredienserna.
  • Vispa ägget med elvisp i ca 1 minut.
  • Rör försiktigt ner de torra ingredienserna samtidigt som oljan (så att degen blir så luftig som möjligt). Låt degen stå i ca 10 minuter.
  • Forma frallor av brödet och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera med exempelvis smör och ost!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!