Hoppa till innehåll
Open navigation

Frallor à la vört

Jag gillar egentligen inte vörtbröd, så jag bestämde mig för att göra en egen variant på detta bröd helt på mitt egen sätt. Och kan ni tänka er? Brödet blev supergott! receptet är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag gillar egentligen inte vörtbröd, så jag bestämde mig för att göra en egen variant på detta bröd helt på mitt egen sätt. Och kan ni tänka er? Brödet blev supergott! receptet är inte sådär jättelik ett vanligt vörtbrödsrecept. Inget mjöl, inte öl, julmust eller russin. Sedan gjorde jag dessutom frallor av bröddegen. Det blir lagom portioner och behändigt på det viset anser jag. Dessa ska absolut göras innan julafton igen!       Frallor à la vört – 3 stycken 1 ägg1 ½ msk olja1 dl mandelmjöl1 msk kokosmjöl½ msk fiberhusk1 msk pofiber½ tsk sötströ1 msk vörtmix (färdig kryddblandning)lite salt (½-1 krm)½ msk bakpulver Värm ugnen till 175 grader. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ägget med elvisp i ca 1 minut. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna samtidigt som oljan (så att degen blir så luftig som möjligt). Låt degen stå i ca 10 minuter. Forma frallor av brödet och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera med exempelvis smör och ost!      
Jag gillar egentligen inte vörtbröd, så jag bestämde mig för att göra en egen variant på detta bröd helt på mitt egen sätt. Och kan ni tänka er? Brödet blev supergott! receptet är inte sådär jättelik ett vanligt vörtbrödsrecept. Inget mjöl, inte öl, julmust eller russin. Sedan gjorde jag dessutom frallor av bröddegen. Det blir lagom portioner och behändigt på det viset anser jag. Dessa ska absolut göras innan julafton igen!
 
 
Frallor à la vört 13
 

Frallor à la vört – 3 stycken

1 ägg
1 ½ msk olja
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
½ msk fiberhusk
1 msk pofiber
½ tsk sötströ
1 msk vörtmix (färdig kryddblandning)
lite salt (½-1 krm)
½ msk bakpulver

Värm ugnen till 175 grader. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ägget med elvisp i ca 1 minut. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna samtidigt som oljan (så att degen blir så luftig som möjligt). Låt degen stå i ca 10 minuter. Forma frallor av brödet och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera med exempelvis smör och ost!

Frallor à la vört 15
 
 

Frallor à la vört 17