Frallor
Glutenfria, Fluffiga Frallor – En Lättlagad Variant Dessa enkla, glutenfria frallor garanterar en luftig och saftig smakupplevelse. Dessutom är de fria från mjölkprodukter, Läs mer

Av
Anna Winér
Glutenfria, Fluffiga Frallor – En Lättlagad Variant
Dessa enkla, glutenfria frallor garanterar en luftig och saftig smakupplevelse. Dessutom är de fria från mjölkprodukter, ägg och tillsatt socker.





2 h 0 m
Kategorier: Äggfritt, Bröd, Frukost, Mejerifritt, Utan sötningsmedel, Veganskt
Portioner: 8 stycken
Ingredienser
- 350 g Annas basmix
- 1 tsk salt
- 2,5 msk psylliumhusk
- 15 g färsk jäst
- 4,5 dl vatten 37 grader
- 1 msk olja
Instruktioner
- I en skål, blanda noggrant de torra ingredienserna.
- Lös upp jästen i en bunke med vatten och olja.
- Tillsätt de torra ingredienserna till jästblandningen och arbeta ihop till en smidig deg.
- Med fuktade händer, forma degen till frallor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt frallorna jäsa under plastfolie och bakduk i ungefär 1,5 timmar. Placera gärna plåten i en avstängd ugn med ugnslampan tänd för att skapa en lagom varm miljö för jäsningen.
- Grädda frallorna i nedre delen av ugnen på 250 grader i cirka 25 minuter.
- Låt frallorna svalna helt under bakduk innan du delar dem.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!