Hoppa till innehåll

Frallor

Glutenfria, Fluffiga Frallor – En Lättlagad Variant Dessa enkla, glutenfria frallor garanterar en luftig och saftig smakupplevelse. Dessutom är de fria från mjölkprodukter, Läs mer

Anna Winér
Av Anna Winér

Glutenfria, Fluffiga Frallor – En Lättlagad Variant

Dessa enkla, glutenfria frallor garanterar en luftig och saftig smakupplevelse. Dessutom är de fria från mjölkprodukter, ägg och tillsatt socker.

2 h 0 m
5 av 1 röst
Kategorier: Äggfritt, Bröd, Frukost, Mejerifritt, Utan sötningsmedel, Veganskt
Portioner: 8 stycken
Författare: Anna Winér

Ingredienser 

Instruktioner

  • I en skål, blanda noggrant de torra ingredienserna.
  • Lös upp jästen i en bunke med vatten och olja.
  • Tillsätt de torra ingredienserna till jästblandningen och arbeta ihop till en smidig deg.
  • Med fuktade händer, forma degen till frallor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt frallorna jäsa under plastfolie och bakduk i ungefär 1,5 timmar. Placera gärna plåten i en avstängd ugn med ugnslampan tänd för att skapa en lagom varm miljö för jäsningen.
  • Grädda frallorna i nedre delen av ugnen på 250 grader i cirka 25 minuter.
  • Låt frallorna svalna helt under bakduk innan du delar dem.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!