Hoppa till innehåll

Fräsch blåbärscheesecake

Hoppas ni alla har haft, och fortfarande har, en ljuvlig helg! En del av er kanske till och med har gått på semester?? Själv har jag haft en rätt lugn helg hemma och igår var en riktig heldag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Hoppas ni alla har haft, och fortfarande har, en ljuvlig helg! En del av er kanske till och med har gått på semester?? Själv har jag haft en rätt lugn helg hemma och igår var en riktig heldag med Vincent (förutom att det tog mig nästan tre timmar för att få honom att somna!?). Semester har jag nog aldrig riktigt. Den mesta semesterkänsla som jag haft på länge är nog de senaste två månaderna då jag fått ta det lite lugnare och kunnat arbeta i lugn och ro med företaget. Om en vecka går Vincent på sommarlov – och då blir det nog lite tuffare (för en som snart ska föda), haha. Fast kul så klart!

Ett lyckat bakverk som jag bakade i jobbveckan är denna blåbärscheesecake. Själva receptet skapade jag egentligen för länge sedan, men jag tycker den tåls att både bakas och visas upp flera gånger om. Cheesecaken känns härligt sommarfräsch och har en mjuk och len konsistens, och en mild och härlig smak av blåbär. Extra fint blir det att toppa varje portion med lite blåbär innan servering!
 
Jag använde frysta “normala” blåbär (ej odlade/amerikanska) som fått tina. De är lite mer intensiva i sin smak jämfört med odlade blåbär – även om jag tycker att den odlade varianten är finare på bild och därför ofta använder just dessa som dekoration. Tänk på att hälla på cheesecakefyllningen försiktigt på bottnen. Är bottnen fortfarande porös kan den annars gå sönder.
 
 
 
 Fräsch blåbärscheesecake - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Glutenfri Blåbärscheesecake

Botten:
20 gram smör
½ dl mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk riven kokos
½-1 msk sötningsströ

Fyllning:
50 gram blåbär (jag använder frysta)
50 gram mascarpone
1 ägg
½-1 msk sötningsströ

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i bottnen av en 12-cm springfrom. Förgrädda i ca 8-10 minuter.

Fyllning
Mixa samman alla ingredienser (tina bären om de är frysta). Fördela fyllningen på den förgräddade bottnen. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter, eller tills cheesecaken blir fast. Låt svalna.

 
 
 
 
Fräsch blåbärscheesecake - Baka Sockerfritt
 
Fräsch blåbärscheesecake - Baka Sockerfritt
 
Fräsch blåbärscheesecake - Baka Sockerfritt
 
Fräsch blåbärscheesecake - Baka Sockerfritt