Fräsch blåbärscheesecake
Hoppas ni alla har haft, och fortfarande har, en ljuvlig helg! En del av er kanske till och med har gått på semester?? Själv har jag haft en rätt lugn helg hemma och igår var en riktig heldag.. Läs mer

Hoppas ni alla har haft, och fortfarande har, en ljuvlig helg! En del av er kanske till och med har gått på semester?? Själv har jag haft en rätt lugn helg hemma och igår var en riktig heldag med Vincent (förutom att det tog mig nästan tre timmar för att få honom att somna!?). Semester har jag nog aldrig riktigt. Den mesta semesterkänsla som jag haft på länge är nog de senaste två månaderna då jag fått ta det lite lugnare och kunnat arbeta i lugn och ro med företaget. Om en vecka går Vincent på sommarlov – och då blir det nog lite tuffare (för en som snart ska föda), haha. Fast kul så klart!

Glutenfri Blåbärscheesecake
Botten:
20 gram smör
½ dl mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk riven kokos
½-1 msk sötningsströ
Fyllning:
50 gram blåbär (jag använder frysta)
50 gram mascarpone
1 ägg
½-1 msk sötningsströ
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i bottnen av en 12-cm springfrom. Förgrädda i ca 8-10 minuter.
Fyllning
Mixa samman alla ingredienser (tina bären om de är frysta). Fördela fyllningen på den förgräddade bottnen. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter, eller tills cheesecaken blir fast. Låt svalna.



