Hoppa till innehåll

Fräsch Hallonsmulpaj

Ibland finns det varken lust eller ork till att göra någon lunch. Söndagen var just en sådan dag och då passade denna enkla hallonsmulpaj med karamelltäcke rätt bra! Jag hade gjort den.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Ibland finns det varken lust eller ork till att göra någon lunch. Söndagen var just en sådan dag och då passade denna enkla hallonsmulpaj med karamelltäcke rätt bra! Jag hade gjort den kvällen innan dessutom. 

I pajen använde jag frysta hallon som jag tinat, vilken jag toppade med ett smultäcke med mandelmjöl och havregryn som bas. Täcket får sin karamelliknande smak och sega konsistens av fibersirap gold. Eventuellt går det att använda honung eller liknande istället, men jag har inte testat (tänk på att honungssmaken lätt kan ta över). 
 
Pajen serveras med fördel tillsammans med grädde eller glass!
 
 
 
Fräsch Hallonsmulpaj - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Hallonsmulpaj – 1 till 2 portioner

120 gram hallon
10 gram smör
½ dl mandelmjöl
½ dl havregryn
1 ½ msk fibersirap gold
ca ½ msk sötningsströ

Sätt ugnen på 175 grader. Tina upp bären mom de är frysta. Söta dom med lite sötning (efter smak). Koka upp fibersirap och rör ner mandelmjöl och havegryn. Häll hallonen i en liten pajform (ca 14 cm i diameter) och fördela knäcket ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter minuter.

 

 
 
 
Fräsch Hallonsmulpaj - Baka Sockerfritt
 
Fräsch Hallonsmulpaj - Baka Sockerfritt
 
Fräsch Hallonsmulpaj - Baka Sockerfritt
 
Fräsch Hallonsmulpaj - Baka Sockerfritt