Hoppa till innehåll
Open navigation

Fredagstips – Kardemummacookies!

En småkaka som jag tycker är grymt bra är mina kardemummacookies innehållande Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

En småkaka som jag tycker är grymt bra är mina kardemummacookies innehållande jordnötssmör! Dessa borde ni minsan testa. Kakorna är veganska (om vegansk choklad används – mörk choklad brukar vara det) och är sötade med fibersirap, vilket även bidrar till en knaprig konsistens. Kardemummacookiesen innehåller också kikärtor. Kikärtor är riktigt bra att baka med, och ger ingen konstig kikärtssmak i dessa kakor! Den som är sugen byter ut kardemumma mot en annan smaksättning såsom kanel. Det kan också vara en god idé att öka mängden ingredienser och göra fler kakor!

Nu är det fredag igen och precis som förgående helg ska Vincent och Artur vara ute på vift! Denna gång besöker de Vincents farfars landställe. Så härligt att Vincent får göra sådana här småturer under hans sommarlov (som nu tar slut)! Dock kommer jag sakna honom massor i helgen, även om det är fullt upp hemma som det är med en enmånaders bebis.

 

Fredagstips - Kardemummacookies! - Baka Sockerfritt

Kardemummacookies med jordnötssmör – 5 kakor

50 gram jordnötssmör (neutralt eller med salt)
50 gram kikärtor, konserverade
15 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 ½- 2 msk fibersirap gold
½ tsk bakpulver
1 ½ krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
ev. lite salt om jordnötssmöret är osaltat

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Mixa samman alla ingredienser, förutom chokladen, noga. Tillsätt grovhackad choklad och rör om. Klicka ut kaksmeten i cirklar, ca 1 cm höga, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

 

Fredagstips - Kardemummacookies! - Baka Sockerfritt

Fredagstips - Kardemummacookies! - Baka Sockerfritt