Hoppa till innehåll
Open navigation

Fröbröd med julsmak

Hälsosamt bröd baserat på fröer (samt pofiber och fiberhusk), men utan nötter. Kryddat med lite salt och vörtkrydda. Passar mycket bra med smör och ost! Obs. Vörtmix innehåller gluten, gör.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Hälsosamt bröd baserat på fröer (samt pofiber och fiberhusk), men utan nötter. Kryddat med lite salt och vörtkrydda. Passar mycket bra med smör och ost! Obs. Vörtmix innehåller gluten, gör gärna din egna blandning!
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Bröd, Julrecept, Low carb/LCHF, Nötfritt
Portioner: 1 liten brödform
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 dl pumpafrö
  • 1 dl solrosfrö
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk linfrö
  • 1 msk chiafrö
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk vörtkrydda
  • ca 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 1 msk neutral olja
  • 4 msk vatten
  • ev. ett par tsk flytande honung

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser
  • Rör ner olja, vatten och ägg. Låt stå i ca 10 minuter.
  • Fördela smeten i en liten brödform (7X16 cm) klädd i aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!