Hoppa till innehåll
Open navigation

Fröbröd med julsmak

Jag bakar alldeles för sällan bröd, så jag tyckte att det nu var hög tid att just baka lite gott bröd! Jag gjorde ett bröd baserat på fröer (och Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag bakar alldeles för sällan bröd, så jag tyckte att det nu var hög tid att just baka lite gott bröd! Jag gjorde ett bröd baserat på fröer (och pofiber och fiberhusk), men utan nötter. Jag kryddade med lite salt och vörtkrydda. Supergott med smör och ost! 
 
Idag blir en fullspackad dag med bland annat julmarknad i Nyckelviken, fika med familjen och bakande till Café Vetebullen och Bagatelle Café. Glad första advent! 
 
 
Fröbröd med julsmak - Baka Sockerfritt
 
 
Fröbröd med julsmak

1 dl pumpafrö
1 dl solrosfrö
2 msk pofiber
1 msk linfrö
1 msk chiafrö
1 msk fiberhusk
1 tsk vörtkrydda
ca 2 krm salt
2 ägg
1 msk neutral olja
4 msk vatten
ev. ett par tsk flytande honung

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner olja, vatten och ägg. Låt stå i ca 10 minuter. Fördela smeten i en liten brödform (10X20 cm) klädd i aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Obs. Vörtkrydda innehåller gluten.

 
Fröbröd med julsmak - Baka Sockerfritt
  
Fröbröd med julsmak - Baka Sockerfritt