Hoppa till innehåll
Open navigation

Frukostscones med banan

        Frukosttips! Hur härligt är det inte att njuta av hembakta scones på morgonen? Man får ju ta och passa på att njuta när man kan! Och dessa scones är ena riktiga.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Frukostscones med banan - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Frukosttips! Hur härligt är det inte att njuta av hembakta scones på morgonen? Man får ju ta och passa på att njuta när man kan! Och dessa scones är ena riktiga favoriter. Sconesen innehåller banan, vilket både är gott och bidrar med passande sötma. Jag äter mina scones oftast med smör och lite marmelad utan tillsatt socker, men bara med smör och eventuell ost är toppen det med!

 
 

Frukostscones med banan - Baka Sockerfritt
 
 
 

Frukostscones med banan – 6 stycken 

2 ägg
200 gram banan (ca 2 stycken)
1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1 dl rismjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och banan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Låt stå till sig under ett par minuter. Forma scones utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12-16 minuter.

 
 
 

Frukostscones med banan - Baka Sockerfritt