Hoppa till innehåll

Frukosttips – Pumpapannkakor!

      Har ni hunnit baka eller laga något med pumpa än? Minst EN sak tycker jag närmast är ett måste under oktober månad! Det hör verkligen hösten till. Jag använder i princip.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Frukosttips - Pumpapannkakor! - Baka Sockerfritt
 
 
 

Har ni hunnit baka eller laga något med pumpa än? Minst EN sak tycker jag närmast är ett måste under oktober månad! Det hör verkligen hösten till. Jag använder i princip enbart butternutpumpa, vilket har en mild smak som är utmärkt att kombinera i olika slags bakverk och som här – höstiga pannkakor med en gnutta kanel! Perfekt helgmaterial, eller hur!?

I detta recept har jag använt pumpapuré som jag enkelt gör genom att koka bitar av butternutpumpa mjuka och därefter mixa till en puré (men det går också bra att köpa färdigt). Pannkakorna påminner om american pancakes då jag har gjort dom små och rätt tjocka. Servera gärna pannkakorna med bär, valfri grädde och honung/fibersirap!

  

Frukosttips - Pumpapannkakor! - Baka Sockerfritt
 
 
 

Pumpapannkakor – 1 till 2 portioner (ca 6 små pannkakor)

2 ägg
½ dl pumpapuré
½ dl mjölk/”mjölkdryck”
½ dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
½-1 tsk bakpulver
½ -2/3 tsk kanel
gärna lite sötning efter smak

Låg alla ingredienser i en bunke och mixa samma med en stavmixer till en slät konsistens. Stek genast pannkakor utav smeten. Servera exempelvis med bär, nötsmör och honung/fibersirap gold.

 

 

Frukosttips - Pumpapannkakor! - Baka Sockerfritt