Hoppa till innehåll
Open navigation

Fudge chokladkaka

Vilken härlig söndag jag hade igår! Jag började dagen med en frukost på Gateau, fortsatte med en fika i stan och vid fyra träffade jag upp en kompis för en långpromenad i Nacka. Jag älskar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vilken härlig söndag jag hade igår! Jag började dagen med en frukost på Gateau, fortsatte med en fika i stan och vid fyra träffade jag upp en kompis för en långpromenad i Nacka. Jag älskar att ta promenader med kompisar, man fattar aldrig var tiden tar vägen! Det kändes som om det gått en halvtimme, medan det i själva verkat tagit en och en halvtimme. Vi gick ner till strandpromenaden och vattnet och spanade in alla gigantiska lyxhus (dvs. mitt framtida hus, haha ;)).
 
Nu är det åter måndag och jag har varit en kort sväng till skolan för att snacka ihop mig med min “uppsatskompis” om arbetet och uppdelning av skrivandet. Det är skönt att ha en så pass “kvantitativ” touch på uppsatsen att det går bra att skriva mycket enskilt!
 
Jag har ätit mycket choklad i helgen (läs avokadochokladkaka!) och tänkte därför fortsätta temat med att lägga upp ett recept på choklad. Receptet är på en “fudge chokladkaka”, väldigt mäktig och som riktigt smälter i munnen. Nästan ett måste för alla chokladälskare! Styrkan på chokladen och mängden sötning anpassas efter vad man själv tycker om! Jag gör chokladkakan i ett vattenbad i ugnen, men jag tror att det går bra att göra den utan (eventuellt blir den inte fullt lika krämig).
 
 
Fudge chokladkaka - Baka Sockerfritt

 

Fudge chokladkaka

70 gram sockerfri mörk choklad
40 gram smör
1 ägg
10 gram pecannötter
1 krm vaniljpulver
½ dl grädde
1 msk sötströ

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten fyrkantig form 12X15 cm med folie. Smält choklad och smör. Vispa ägg och grädde var för sig pösigt med en elvisp. Hacka pecannötterna och blanda ner detta i chokladsmöret. Tillsätt även vanilj, ägg och grädde. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i vattenbad i ca 15 min.

Fudge chokladkaka - Baka Sockerfritt