Hoppa till innehåll

Fudge med 3 ingredienser (vegansk)

Några minuters aktivt jobb och så har man denna hälsosamma fudge klar! Plus någon timmes förvarande i frysen förstås. Riktigt smidig är den att göra och kräver enbart några få.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Några minuters aktivt jobb och så har man denna hälsosamma fudge klar! Plus någon timmes förvarande i frysen förstås. Riktigt smidig är den att göra och kräver enbart några få ingredienser. Fudgen är vegansk (om vegansk choklad används, men det är de flesta mörka chokladsorter) och har en rätt “vuxen smak” om ni förstår vad jag menar.

Jag gjorde min fudge i småbrödsformar, vilket är engångsformar som köpes i vanliga mataffärer (som en liten muffinsform). Givetvis går det bra att använda en annan form om så önskas. Toppat har jag gjort med grovhackade pumpafrön/mandlar/jordnötter och lite flingsalt. 
 
Jag önskar er alla en underbar lördag! Själv ska jag picknicka!
 
 
 
 
Fudge med 3 ingredienser (vegansk) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Fudge med 3 ingredienser (vegansk) – 5 stycken

40-50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 msk kokosmjölk
2 msk kokosolja
ev. någon tsk valfri sötning

Värm försiktigt alla ingredienser i en kastrull och rör om till en slät konsistens. Fördela chokladfudgen i småbrödsformar, toppa eventuellt med valfri topping och förvara i 1 timme i frys, eller tills konsistensen stelnat. Kan förvaras både i frys och kyl.

 
 
 
 
Fudge med 3 ingredienser (vegansk) - Baka Sockerfritt
 
Fudge med 3 ingredienser (vegansk) - Baka Sockerfritt
 
Fudge med 3 ingredienser (vegansk) - Baka Sockerfritt