Hoppa till innehåll
Open navigation

Fudge med chokladsmak

Nu blir det mer fudge på bloggen. Men det är ju så det ska vara i dessa juletider! Chokladsmaksättning på fudge är min favorit, och denna gång testade jag att tillsätta Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu blir det mer fudge på bloggen. Men det är ju så det ska vara i dessa juletider! Chokladsmaksättning på fudge är min favorit, och denna gång testade jag att tillsätta kakao istället för choklad, vilket gick utmärkt!
 
Glad andra advent måste jag också passa på att skriva! Hoppas att ni får njuta av dagen, kanske baka något och tända det andra ljuset i adventsstaken. Själv har jag tusen saker att göra, och har hunnit med en hel del på förmiddagen såsom äta frukost med en vän, agera lite flytthjälp och försökt hitta fat till en demo jag ska ha nästa helg (vad har jag gett mig in på?). Nu har jag landat en timme hemma och har hunnit svänga ihop en kaka till min sambos jobb, fota till bloggen och knåpar nu ihop eftermiddagens inlägg (det vill säga detta). Om en knapp timme ska jag iväg och träna och direkt efter (klockan sex) blir det, tro det eller ej, bio (Hunger Spelen 2)! Just nu känns det som höjden av lyx att få gå och se en bio, och det var dessutom riktigt länge sedan sist! Dock hoppas jag komma hem innan halv tio, för jag måste viga en timme åt att plugga lite till tisdagens tenta. Något annat som jag kan bocka av från min”att-göra-lista” är mina julkort och ett par julklappar (med foton) som jag hann pyssla/göra klart och beställa igår kväll (natt?). Mycket av min jukklappar kommer jag fatksitk att göra strax innan jul, eftersom jag kommer att göra dom själv! Tycker det blir lite mer personligt att göra några av klapparna själv.
 
 
Fudge med chokladsmak - Baka Sockerfritt
 

Fudge med chokladsmak – 12 bitar

2 dl vispgrädde
40 gram smör
ca 1 ½ msk kakao
ca 1 msk sötströ
2 krm vaniljpulver

Sjud smör och grädde i en kastrull tills detta tjocknar, och rör om då och då. Tillsätt sötning, vanilj och kakao. Låt fudgen tjockna ytterligare på plattan. Klä en liten form med aluminiumfolie (jag hade en ca 10X10 cm) och fördela i fudgen.

Tips: om man inte har en liten form, kan man ta en större och sedan forma en kant med aluminiumfolie så att ”formen” får valfri storlek.

 

Fudge med chokladsmak - Baka Sockerfritt
 
 
Fudge med chokladsmak - Baka Sockerfritt