Hoppa till innehåll

Fudge med jordnöt och choklad

        Jag måste bara påminna er om detta goda godis som jag gjorde förra året – en vegansk fudge med smak av jordnöt och choklad (vegansk om inte Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Fudge med jordnöt och choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag måste bara påminna er om detta goda godis som jag gjorde förra året – en vegansk fudge med smak av jordnöt och choklad (vegansk om inte honung används)! Här är basen själva jordnötsfudgen, men en del av massan blandade jag kakao i för att få till ett snyggt mönster ovanpå! Givetvis går det att också utesluta kakao och enbart fokusera på jordnötsdelen. 
 
Tänk på att fudgen, då de innehåller kokosolja, smälter lätt om de får stå i rumstemperatur. Ta fram dom precis innan dom ska ätas! Resten av tiden bör dom stå i kylen.
 
 

Fudge med jordnöt och choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 

Jordnötsfudge med choklad – ca 12 bitar

1 ½ dl jordnötssmör, creamy (utan tillsatt socker)
2 ½ msk kokosolja
1 msk honung/fibersirap gold (eller dylikt)
2 tsk kakao
ev. extra sötning

Värm jordnötssmör tillsammans med kokosolja ca 10 sekunder i mikron. Blanda tillsammans med honung till en slät konsistens. Ta undan ca 3/4 (0,75) dl av detta och rör ner kakao och lite extra sötning i den lilla delen. Klä en matlåda eller annan form (min är ca 8X18 cm) med bakplåtspapper/aluminiumfolie och fördela i den neutrala delen. Fördela över chokladdelen och rör till ett mönster. Låt stelna i frys i ca 30 minuter och skär därefter i bitar. Förvaras i kylskåp eller frys.

 

 

Fudge med jordnöt och choklad - Baka Sockerfritt
 
Fudge med jordnöt och choklad - Baka Sockerfritt