Hoppa till innehåll

Fudgebrownie

      Jag har gjort så härligt många brownies i mina dagar – och en av dom som jag tror ser mest aptitretande ut (läs saftig och perfekt kladdig) är med hög sannolikhet min.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Fudgebrownie - Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag har gjort så härligt många brownies i mina dagar – och en av dom som jag tror ser mest aptitretande ut (läs saftig och perfekt kladdig) är med hög sannolikhet min fudgebrownie! Har ni sett denna? Kanske till och med hunnit testa sen tidigare? Stark rekommendation från mig i alla fall.
 
Förutom själva brownien som får sin saftiga och lite kletiga konsistens från mandelsmör och smält choklad, har den en krämig chokladtopping som ger det där lilla extra. Toppingen går förstås också att utelsuta och då blir receptet också utan mejeriprodukter. 
 
 

Fudgebrownie - Baka Sockerfritt

 

Fudgebrownie med mandelsmör – 5 bitar

Brownie:
2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2/3 dl mandelsmör
2 ½ msk sockerersättning
2 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Topping:
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl vispgrädde
2 msk mandelsmör
2 tsk sockerersättning

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan toppingen fördelas ovanpå.

Topping
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stå kallt och svalna helt. Skär i bitar och förvara i kyl.

 

Fudgebrownie - Baka Sockerfritt