Hoppa till innehåll

Fudgebrownie med mandelsmör (ägg- och mejerifri)

Browniedags! Här kan ni skåda en härligt kletig brownie med något som man kanske kan kalla “fudgekonsistens”. Receptet på brownien är utan Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Browniedags! Här kan ni skåda en härligt kletig brownie med något som man kanske kan kalla “fudgekonsistens”. Receptet på brownien är utan ägg och mejeriprodukter – och är väldigt lätt att göra veganskt (byt ut honung mot veganskt alternativ). Basen är mandelsmör, vilket bidrar till den kletiga och saftiga konsistensen. Detta bidrar även äppelmos/purén till, och har dessutom en fin sötma. Använd gärna en slät variant av äppelmos/puré som är utan tillsatt socker. Jag köpte en liten burk i barnmatshyllan, men det bästa är såklart att göra egen!

Jag toppar min brownie med grovhackad choklad, vilket gör att den både blir extra fin och får härlig crunch. 

Fudgebrownie med mandelsmör (ägg- och mejerifri) - Baka Sockerfritt

Fudgebrownie med mandelsmör (ägg- och mejerifri)

35+20 gram mörk grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör
1 dl äppelmos/puré, osötad
2 msk honung, eller veganskt liknande alternativ
1 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosmjöl
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelsmör, äppelmos och honung. Smält kokosolja tillsammans med 35 gram choklad i bitar (jag gör i mikron) och rör ner detta tillsammans med övriga ingredienser förutom 20 gram choklad. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka 20 gram mörk choklad och strö ovanpå smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

Fudgebrownie med mandelsmör (ägg- och mejerifri) - Baka Sockerfritt

Fudgebrownie med mandelsmör (ägg- och mejerifri) - Baka Sockerfritt

Fudgebrownie med mandelsmör (ägg- och mejerifri) - Baka Sockerfritt

Fudgebrownie med mandelsmör (ägg- och mejerifri) - Baka Sockerfritt