Fudgebrownie med mandelsmör
Ljuvlig, kladdig chokladbrownie med "fudgekonsistens" i två.. Läs mer

40 minuter + tid att kallna
Kategorier: Brownie, Low carb/LCHF, Sockerfritt godis
Servings: 5 bitar
Ingredients
Brownie:
- 2 ägg
- 40 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 1 dl mandelmjöl
- 2/3 dl mandelsmör
- 2 ½ msk sockerersättning
- 2 ½ msk kakao
- 1 ½ msk kokosolja
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Topping:
- 50 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- ½ dl vispgrädde
- 2 msk mandelsmör
- 2 tsk sötningsströ
Instructions
- Brownie
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra.
- Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans.
- Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan toppingen fördelas ovanpå
- Topping
- Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens
- Rör även ner sötning och mandelsmör.
- Fördela ovanpå brownien. Låt stå kallt och svalna helt. Skär i bitar och förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!