Hoppa till innehåll
Open navigation

Fudgebrownie med mandelsmör

Ljuvlig, kladdig chokladbrownie med "fudgekonsistens" i två.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ljuvlig, kladdig chokladbrownie med "fudgekonsistens" i två lager!
40 minuter + tid att kallna
Inga röster än
Kategorier: Brownie, Godis, Low carb/LCHF
Portioner: 5 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

Brownie:

  • 2 ägg
  • 40 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2/3 dl mandelsmör
  • 2 ½ msk sötningsströ
  • 2 ½ msk kakao
  • 1 ½ msk kokosolja
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver

Topping:

  • 50 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk mandelsmör
  • 2 tsk sötningsströ

Instruktioner

  • Brownie
  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra.
  • Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans.
  • Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan toppingen fördelas ovanpå
  • Topping
  • Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens
  • Rör även ner sötning och mandelsmör.
  • Fördela ovanpå brownien. Låt stå kallt och svalna helt. Skär i bitar och förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!