Hoppa till innehåll

Fudgebrownie med mandelsmör

En fantastiskt god brownie, som jag faktiskt bakade innan Aline föddes, kan ni skåda i detta inlägg. Bakverket kallar jag fudgebrownie. Konsistensen påminner nämligen lite om fudge! Visst ser.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

En fantastiskt god brownie, som jag faktiskt bakade innan Aline föddes, kan ni skåda i detta inlägg. Bakverket kallar jag fudgebrownie. Konsistensen påminner nämligen lite om fudge! Visst ser den riktigt chokladig och perfekt kletig ut?! Fudgebrownien besår utav två lager. Båda delarna innehåller smält choklad, vilket jag tycker bidrar till en extra god smak och fin konsistens (det blir lättare att få den sådär kladdig som man vill).

Att baka denna godbit skulle jag säga blir ett perfekt avslut på veckan! Hoppas ni alla haft en fin helg så långt!

 

Fudgebrownie med mandelsmör - Baka Sockerfritt

 

Fudgebrownie med mandelsmör – 5 bitar

Brownie:
2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2/3 dl mandelsmör
2 ½ msk sötningsströ
2 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk honung

Topping:
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl vispgrädde
2 msk mandelsmör
2 tsk sötningsströ

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan toppingen fördelas ovanpå.

Topping
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stå kallt och svalna helt. Skär i bitar och förvara i kyl.

 

Fudgebrownie med mandelsmör - Baka Sockerfritt

Fudgebrownie med mandelsmör - Baka Sockerfritt

Fudgebrownie med mandelsmör - Baka Sockerfritt

Fudgebrownie med mandelsmör - Baka Sockerfritt

Fudgebrownie med mandelsmör - Baka Sockerfritt