Hoppa till innehåll
Open navigation

Fudgebrownie, utan tillsatt socker

        Det har inte blivit mycket arbete gjort under dom senaste dagarna! Stackars lilla Vincent blev sjuk (tror han och jag bara sov några timmar den natten) och fick svårt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Fudgebrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Det har inte blivit mycket arbete gjort under dom senaste dagarna! Stackars lilla Vincent blev sjuk (tror han och jag bara sov några timmar den natten) och fick svårt att andas, så han fick åka in till vårdcentralen och sen sjukhuset för att få hjälp. Nu är han mycket bättre – men jag hinner såklart inte få så mycket jobb gjort med två små hemma. Dock kan jag absolut inte gå in i fredag och helg utan att tipsa om något gott att baka! Idag får jag helt enkelt tipsa om ett tidigare recept som jag älskar – Fudgebrownie. 
 
Jag har bakat en hel del brownies i mina dagar – och ett av dom bästa skulle nog min fudgebrownie kunna klassas som. Jag menar, ni se väl konsistensen?? Härligt kladdkletig i mitten, plus att den är toppad med ett krämig chokladkräm. Till den fudgeliknande konsistensen och kakans saftighet bidrar mandelsmöret samt den smälta chokladen.
 
Tips: Brownien går också bra att göra utan chokladöverdraget och då blir receptet också utan mejeriprodukter. 
 
 

Fudgebrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 
 

Fudgebrownie med mandelsmör – 5 bitar

Brownie:
2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2/3 dl mandelsmör
2 ½ msk sockerersättning
2 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Topping:
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl vispgrädde
2 msk mandelsmör
2 tsk sockerersättning

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan toppingen fördelas ovanpå.

Topping
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stå kallt och svalna helt. Skär i bitar och förvara i kyl.

 

Fudgebrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt