Hoppa till innehåll
Open navigation

Fudgebrownie

    Fudgebrownie – brownie med en “fudgig”, kletig och fullkomligt ljuvlig konsistens! Och den är så chokladig! Min fudgebrownien består utav två lager. Båda delarna.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Fudgebrownie - Baka Sockerfritt

 

 

Fudgebrownie – brownie med en “fudgig”, kletig och fullkomligt ljuvlig konsistens! Och den är så chokladig! Min fudgebrownien består utav två lager. Båda delarna innehåller smält choklad, vilket jag tycker bidrar till en extra god smak och fin konsistens (det blir lättare att få den sådär kladdig som man vill). Det går alldeles utmärkt att hoppa över chokladtoppingen och enbart köra på själva brownien – och då bli den också mejerifri.

Funderar du över vad du ska hitta på under julledigheten? Allra minst bör du svänga ihop denna!

 Fudgebrownie - Baka Sockerfritt

 

 

Fudgebrownie med mandelsmör – 5 bitar

Brownie:
2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2/3 dl mandelsmör
2 ½ msk sockerersättning
2 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk honung

Topping:
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl vispgrädde
2 msk mandelsmör
2 tsk sockerersättning

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan toppingen fördelas ovanpå.

Topping
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stå kallt och svalna helt. Skär i bitar och förvara i kyl.

 

 

Fudgebrownie - Baka Sockerfritt

Fudgebrownie - Baka Sockerfritt