Fudgechokladkaka
Sponsrat samarbete med N!CK’S och Sukrin Den här fudgechokladkakan är drömgod. Alla som tycker om choklad tror jag kommer bli förälskade i denna (skriver jag.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0087_2_59772ba22a6b226acf6b1c6a.jpg)
Sponsrat samarbete med N!CK’S och Sukrin
Den här fudgechokladkakan är drömgod. Alla som tycker om choklad tror jag kommer bli förälskade i denna (skriver jag helt ödmjukt)! Det blev en av de där gångerna då jag smakat på slutresultatet och utan att kunna hejda mig utbrustit “Åh, så gott!”. Det kan jag meddela är ett bra betyg från min sida.
Konsistensen är kompakt och påminner lite och fudge i kombination med tjock mousse. Smaken är kraftigt chokladig och jag tycker den helt enkelt är perfekt lagom söt. Jag använder en choklad utan tillsatt socker – N!CK’S dark chocolate – som är utmärkt att baka med. Jag har även valt att tillsätta en matsked Sukrin för att få upp sötman något. Som pricken över i:et toppar jag den ogräddade kakan med extra choklad och nötter. Jag tycker att det bidrar med härlig crunch till den annars lena konsistensen, men det är en smaksak och givetvis går det bra att utesluta eller toppa med något annat!
Glöm förresten inte att ni kan få 10 % rabatt på hela N!ck’s och Sukrins sortiment om ni köper via LUBFoods och där anger koden “bakasockerfritt” i kassan.
![Fudgechokladkaka - Baka Sockerfritt Fudgechokladkaka - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0103_59772baeddf2b33b7ab6201d.jpg)
Fudgechokladkaka – 6 bitar
1 ägg
70 gram N!CK’S dark chocolate
40 gram smör
½ dl vispgrädde
1 msk Sukrin
1 krm vaniljpulver
ev topping: grovhackad choklad och nötter
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie. Smält choklad och smör tillsammans. Vispa ägg och grädde var för sig pösigt med en elvisp. Blanda ihop alla ingredienser tillsammans. Häll smeten i formen och toppa med grovhackad choklad och nötter. grädda mitt i ugnen i vattenbad i ca 30 minuter. Konsistensen ska börja bli fast, men fortfarande vara kladdig i mitten.
Sponsrat samarbete med N!CK’S och Sukrin
![Fudgechokladkaka - Baka Sockerfritt Fudgechokladkaka - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0105_59772bb5ddf2b33b8e1ff0e5.jpg)
![Fudgechokladkaka - Baka Sockerfritt Fudgechokladkaka - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0082_59772b989606ee73ea200437.jpg)
‘
![Fudgechokladkaka - Baka Sockerfritt Fudgechokladkaka - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0080_2_59772b8fe087c32b7b2df30b.jpg)