Hoppa till innehåll
Open navigation

Fuskäppelpaj

Nu är jag hyfsat nyligen hemkommen från ett skivstånintervallpass på friskis, som är ett kombinerat styrke- och konditionspass. Det tog kan jag säga, och jag hoppas och tror på en fin.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nu är jag hyfsat nyligen hemkommen från ett skivstånintervallpass på friskis, som är ett kombinerat styrke- och konditionspass. Det tog kan jag säga, och jag hoppas och tror på en fin träningsvärk imorgon. Apropå skivstång, häromdagen när jag precis hade lastat på alla vikter på stången (för benen), kom det en äldre dam fram till mig och var fascinerad över att jag kunde orka det där, då jag som var så “liten och späd”. Tack… Tror jag? Tur att jag inte eftersträvar stora muskler, utan mer vill ha tonade/uthålliga muskler. Annars kanske jag hade tagit illa upp, istället för att se det som en komplimang, vilket det ju faktiskt var från hennes sida!

När jag kom hem var jag riktigt hungrig, så efter lunchen passade det fint med en liten efterrätt/mellanmål. En väldigt enkel liten skapelse, om man har kakorna (det vill säga bottnen) färdiga. Det handlar alltså om en fuskig variant av en äppelpaj! Först gjorde jag småkakor med smak av kanel (smart att ha i en burk i kylskåpet). Därefter gjorde jag enkelt en äppeltoppingen genom att smörsteka äppelbitar och strö på kanel. Det hela serverade jag med ricotta! Även enbart kakorna blev supergoda att äta som de är!

Fuskäppelpaj - Baka Sockerfritt


Fuskäppelpaj
– 4 stycken

Kakbotten:
30 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
2 msk sötströ
½ tsk kanel

Äppeltopping:
2 äpplen
ca 1 tsk kanel

Smör att steka i

Kakbotten
Värm ugnen till 150 grader. Blanda ingredienserna till kakbottnen. Gör fyra stycken runda kakor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kakorna tar färg.

Äppeltopping
Skär två äpplen i mindre bitar. Stek upp smör i en stekpanna och lägg ner äppelbitarna. Strö på kanel och stek i några minuter under omrörning.

Lägg på de kanelstekta äppelbitarna på kakbottnarna och servera med vaniljsås, grädde eller ricotta.

 
 
Fuskäppelpaj - Baka Sockerfritt
Kakorna är även ljuvliga att äta bara som de är!