Hoppa till innehåll

Fyllda ätbara dessertskålar!

    Ett hett desserttips (kanske till alla hjärtans dag??) från mig är att göra ätbara skålar och fylla dessa med exempelvis Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Fyllda ätbara dessertskålar! - Baka Sockerfritt

 

 

Ett hett desserttips (kanske till alla hjärtans dag??) från mig är att göra ätbara skålar och fylla dessa med exempelvis grädde och bär. Hur lyxigt och fint som helst! Skålarna görs genom att trycka ut en deg bestående av bland annat havre och kokos i muffinsformar. Sötade är dom med honung och så har jag smaksatt med lite kanel för att jag tycker det är så himla gott! 

De fina och ätbara skålarna fyller man såklart med vad man vill! De är i sig utan mejeriprodukter och nötter.

 

Fyllda ätbara dessertskålar! - Baka Sockerfritt

 

 

Fyllda ätbara dessertskålar – 3 stycken

Havreskålar:
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
2 msk kokosolja
1 msk chiafrö
1 msk honung
1 tsk kanel
extra olja att smörja form

Fyllning: grädde, bär/frukt, valfri dekoration

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman havregryn, kokos, chiafrö och kanel med en mixer eller liknande. Tillsätt även olja och honung och mixa lite till eller rör om men en sked. Smörj tre muffinsformar på en muffinsplåt med olja (eller smör). Ta ca 2 ½ msk av massan och tryck ut i tre av hålen på botten och kanter. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter, eller tills skålarna tar färg. Låt kallna helt. Ta en tandpetare eller dylikt och för den försiktigt mellan havreskål och muffinsform så att de lossar. Lägg en stor skärbräda eller dylikt över forman och vänd försiktigt upp och ner så att havreskålarna åker ner till skärbrädan.

Fyll havreskålarna med valfri fyllning såsom grädde/kokosgrädde/chokladmousse och toppa med exempelvis bär och nötter.

Obs. Det är bra att göra någon extra mot vad man behöver ifall någon skulle gå sönder.

 

 

 

Fyllda ätbara dessertskålar! - Baka Sockerfritt