Gaffelkakor med choklad och russin
Efter min succe med mina russingrottor (jag menar, det är INTE ofta Vincent gillar det som erbjuds), testade jag att göra en ny variant av småkakor med Läs mer

Efter min succe med mina russingrottor (jag menar, det är INTE ofta Vincent gillar det som erbjuds), testade jag att göra en ny variant av småkakor med russin – fast med chokladsmak. Jag hoppas han ska gilla dessa, för de ska jag bjuda på under vår familjesöndagsfika!
Dessa chokladgaffelkakor är veganska och är alltså sötade med russin (välj ekologiska). För att få till en “blötare” deg innehåller degen kokosolja och lite vatten. För att få till en härlig lite torr (i bra bemärkelse!) och knaprig konsistens på de färdiggräddade kakorna, har jag valt att grädda dom på låg värme under lång tid. Det blir härliga kakor med mycket chokladsmak!

Gaffelkakor med choklad och russin – 7 kakor
1 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1 dl russin
ca 1 msk kakao
1 msk kokosolja
någon tsk vatten
Sätt ugnen på 100 grader. Mixa samman havregryn, mandelmjöl, kakao och russin med en mixer. Tillsätt därefter kokosolja och lite vatten till önskad konsistens. Forma bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck platta med hjälp av en gaffel (går även att göra med händerna). Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme.



