Hoppa till innehåll

Rör på er! – Gångband

Jag har alltid förespråkat rörelse vid stillsittande jobb, och anser att det är mycket viktigt. Det räcker liksom inte att träna under några timmar per vecka, för att sedan sitta stilla.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag har alltid förespråkat rörelse vid stillsittande jobb, och anser att det är mycket viktigt. Det räcker liksom inte att träna under några timmar per vecka, för att sedan sitta stilla praktiskt taget hela dagen. Det är till och med bättre att röra sig lite då och då, än att träna hårt några timmar per vecka om man knappt rör sig alls annars (så som jag förstått). Något som är väldigt bra med att jobba på mitt jobb, är att det finns ett gångband där! Det är jag så glad över! Där går jag de dagar jag inte tränar, ca 1 timme per gång. Det är ingen snabb takt jag går, men det är såklart heller inget som behövs. Huvudsaken är att man rör på sig och inte sitter. Typ femtio människor har frågat mig hur jag kan gå och jobba samtidigt, men sanningen är att det är väldigt lätt. Det är inte direkt som att jag behöver tänka på att jag går! Sedan kanske det inte är ultimat om man ska skriva mycket, men det är sällan man skriver konstant en hel dag (i varje fall för min del).

Den största delen av dagen går jag inte på gångbandet, men då står jag ofta framför datorn, istället för att sitta ner. Sedan går jag en hel del fram och tillbaka över kontoret, för att exempelvis hämta vatten, thé eller kolla posten. Det jag vill säga är att det inte behövs något massivt eller avancerade rörelser. Dte räcker med atts tälla sigg upp och gå i någon minut per halvtimme, och/eller att stå och arbeta någon timme!

Rör på er! - Gångband - Baka Sockerfritt