Hoppa till innehåll
Open navigation

Gästrecept – Julens godaste pepparkaksbollar (raw)

Idag tänkte jag ha något så roligt som ett gästinlägg här på bakasockerfritt! Jag vill nu presentera Ann-Catrin som driver den fina hälsobloggen Scandinavian Wellness! Jag måste säga.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Idag tänkte jag ha något så roligt som ett gästinlägg här på bakasockerfritt! Jag vill nu presentera Ann-Catrin som driver den fina hälsobloggen Scandinavian Wellness! Jag måste säga att hon är grymt duktig och tar dessutom fantastiska bilder… Det är så roligt att hon vill dela med sig utav ett recept här!


 
 
 Gästrecept - Julens godaste pepparkaksbollar (raw) - Baka Sockerfritt
 
 
 
Hej alla! Vad fantastiskt roligt att jag har fått möjlighet att gästblogga här på bakasockerfritt.se! Jag har följt Marja och hennes fantastiska blogg sedan hon var i nystarten. Det var faktiskt bland annat inspiration från Marja som fick mig att tänka i banorna att starta min blogg Scandinavian Wellness. Vem är då jag? Jag heter Ann-Catrin Mattsson och bloggar om hälsa och kost på http://scandinavianwellness.nu/ . Bloggen är relativt nystartad men trots att den är baby i år så har den fått massor av fin uppmärksamhet av er fantastiska läsare därute. I bloggen återgår jag ofta till det till det ursprungliga, där renhet och respekt för naturen står i fokus. Skandinavien symboliserar allt detta och det är här jag finner inspiration i den avskalade och vackra enkelheten. Min förhoppning är att bloggen ska ge inspiration till att laga och baka glutenfritt, sockerfritt och hälsosamt. (Alla recept på bloggen är rena, glutenfria och utan raffinerat socker). Jag studerar i nu läget till hälsocoach på högskolan i Skövde och mitt mål är att kunna hjälpa folk att finna balans mellan det fysiska, psykiska och andliga för ett maximalt välmående.   

 

Nu när det är juletider, vill jag dela med mig utav ett juligt bakverk till er nämligen Julens godaste pepparkaksbollar (raw). När jag ska baka pepparkakor så gäller det att dubbla satsen för jag har en tendens att vilja äta upp degen i stället för att kvala ut den. Dessa raw food bollar smakar verkligen precis som pepparkaksdeg!! De är verkligen helt himmelska. Inte nog med att de är goda och nyttiga de är även super enkla att göra. Kommer garanterat att göra succé på glöggfesten. Tack för att jag fick ta del av er tid och hoppas vi syns på bloggen i framtiden! 

 

Gästrecept - Julens godaste pepparkaksbollar (raw) - Baka Sockerfritt
 

Julens godaste pepparkaksbollar (raw) – ca 15 st 

3 dl paranötter
6 st färska urkärnade dadlar
0.5 dl mullbär (Kan ersättas av mer dadlar eller torkade fikon)
1 dl kokosflingor
en nypa vaniljpulver
ca 3 msk kokosolja
3-4 tsk pepparkakskrydda (se nedanför, resten används att rulla bollarna i)
2 kryddmått ingefära

Pepparkakskrydda
2 msk kardemumma

2 msk malen nejlikor
2 msk kanel

Riven kokos, hackade nötter eller pepparkakskrydda att rulla bollarna i

Lägg samtliga ingredienser i en matberedare. Mixa ihop till en kladdig smet, använder du torkade eller mjuka urkärnade dadlar kan du behöva tillsätta en skvätt vatten när du mixar. Bäst blir det om du använder färska dadlar som man ofta kan hitta i fruktdisken. Smaka av och tillsätt eventuellt mer pepparkakskrydda. Forma till små bollar och rulla i hackade nötter, kokos eller som jag i pepparkakskrydda som ytterligare förhöjer pepparkakssmaken.

 

Gästrecept - Julens godaste pepparkaksbollar (raw) - Baka Sockerfritt
 
Gästrecept - Julens godaste pepparkaksbollar (raw) - Baka Sockerfritt
 
Gästrecept - Julens godaste pepparkaksbollar (raw) - Baka Sockerfritt