Hoppa till innehåll

Geléhjärtan

        Nu är det inte många dagar kvar till alla hjärtans dag! Och även om vi här hemma knappast slår på stora trumman längre (vem orkar göra det med två barn liksom??).. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Geléhjärtan - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Nu är det inte många dagar kvar till alla hjärtans dag! Och även om vi här hemma knappast slår på stora trumman längre (vem orkar göra det med två barn liksom??) så är det vä ändå ganska trevligt och fint att baka något litet som söt gåva till den man tycker om.
 
Jag testbakade en del under förra veckan för att göra en variant på geléhjärtan. Då jag vis av mina misstag förstod att man måste ha riktigt starka smaker inblandade i denna typ av godis för att det överhuvudtaget ska smaka något har geléhjärtanen en bas av saft från citron. Har man någon slags arom som man själv tror skulle passa bra i och vill använda, så går det att byta citronsaft mot vatten.
 
Geléhjärtanen blev riktigt goda och fräscha! Och inte heller så söta trots att det är relativt mycket sockerersättning i. Jag rekommenderar att smaka av så att sötman är den man önskar! Jag använder Use Like Sugar som sötning och den löses också upp bra i vattnet. Observera att sockersättningen som jag strött ovanpå gelégodiset “smälter” ganska fort – så bäst är att köra utan eller strö på precis innan man äter dom. 
 
Tips: Om det är svårt att få ut godiser ur formen rekommenderar jag att dra en tandpetare längst kanterna innan innehållet försiktigt trycks ut upp och ner mot en tallrik! Jag använder silikonformar i form av hjärtan köpt på panduro. 
 
 
 
Geléhjärtan - Baka Sockerfritt
 
 
 

Geléhjärtan – ca 20 hjärtan

100 gram frysta hallon
1 dl saft från citron
1 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
4 st gelatinblad

Värm upp citronsaft i en kastrull och sockerersättning och rör tills sockerersättningen löses upp. Lägg i hallon och värm igen och rör tills hallonen är helt mosade. Sila bort kärnor med mera så att endast den klara vätskan är kvar. Lägg gelatinblad i kallt vatten i fem minuter, mosa ut vattnet ur bladen och lägg i hallon- och citronsaften. Värm upp om gelatinen inte löses upp. Fördela i formar och låt stelna i minst cirka fyra timmar. Ta försiktigt ut geléhjärtanen ur formen. Förvara i kyl.

 

 
Geléhjärtan - Baka Sockerfritt
 
Geléhjärtan - Baka Sockerfritt
 
Geléhjärtan - Baka Sockerfritt
 
Geléhjärtan - Baka Sockerfritt