GI- bollar med jordnötter och kokos
I dessa chokladbollar har jag använt mig av fiberhavregryn för att få ett lägre GI. Sötningen kommer från de färska dadlarna (eller eventuellt extra sötning såsom Läs mer

10 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Baka utan spis, GI
Portioner: 10 stycken
Ingredienser
- 30 gram rumsvarmt smör
- 1 dl havregryn
- ½ dl riven kokos
- 30 gram färska dadlar
- 15 gram salta finhackade/mortlade jordnötter
- 1- 1 ½ msk kakao
- ½ msk hett vatten
- 1 ½ krm snabbkaffepulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 – 1 ½ msk vispgrädde
- ev. 2 krm romarom
- ev. ½ msk chiafrön
- ev. 1 msk proteinpulver
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser med varandra (chiafrön och proteinpulver utesluts om så önskas) .
- Blanda hett vatten med kaffe och tillsätt detta.
- Tillsätt färska dadlar, eventuell romarom (eller annan smaksättning), grädde och rumsvarmt smör och blanda noga. Tillsätt mer grädde om lösare chokladbollssmet önskas
- Rulla chokladbollssmeten till bollar och rulla i riven kokos.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!