GI- bollar med jordnötter och kokos
I dessa chokladbollar har jag använt mig av fiberhavregryn för att få ett lägre GI. Sötningen kommer från de färska dadlarna (eller eventuellt extra sötning såsom honung eller.. Läs mer

I dessa chokladbollar har jag använt mig av fiberhavregryn för att få ett lägre GI. Sötningen kommer från de färska dadlarna (eller eventuellt extra sötning såsom honung eller sockerersättning). De salta jordnötterna passade bra tillsammans med chokladsmaken, och även kaffe och romarom passade bra i! Chiafrön är ett riktigt superfrö och gör degen lite "knastrig", men kan såklart utesultas om så önskas.
10 minuter
Portioner: 10 stycken
Ingredienser
- 30 gram rumsvarmt smör
- 1 dl havregryn
- ½ dl riven kokos
- 30 gram färska dadlar
- 15 gram salta finhackade/mortlade jordnötter
- 1- 1 ½ msk kakao
- ½ msk hett vatten
- 1 ½ krm snabbkaffepulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 – 1 ½ msk vispgrädde
- ev. 2 krm romarom
- ev. ½ msk chiafrön
- ev. 1 msk proteinpulver
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser med varandra (chiafrön och proteinpulver utesluts om så önskas) .
- Blanda hett vatten med kaffe och tillsätt detta.
- Tillsätt färska dadlar, eventuell romarom (eller annan smaksättning), grädde och rumsvarmt smör och blanda noga. Tillsätt mer grädde om lösare chokladbollssmet önskas
- Rulla chokladbollssmeten till bollar och rulla i riven kokos.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!