GI- havre/kokosbollar
Jag har länge älskat havrebolar och ville därför göra en hälsosammare variant på detta, vilket slutade med ett gott resultat! De fick en ganska mild smak, men vill man ha en lite kraftigare.. Läs mer

25 minuter
Kategorier: GI
Servings: 8 bollar
Ingredienser
- 50 gram rumsvarmt smör
- 1 dl fiberhavregryn
- 2/3 dl riven kokos
- ca ½ dl stevia strö
- 1 msk starkt kaffe
- 1/3 dl vispgrädde
- 2 krm vaniljpulver
- ca 2/3 tsk kakao
Instruktioner
- Lägg alla torra ingredienser i en bunke (med höga kanter så allt inte skvätter).
- Lägg i bitar av rumsvarmt smör och rör ut smöret med en sked (alternativt med händerna).
- Tillsätt vispgrädde och kaffe och vispa ett par minuter med elvisp tills allt blir en krämig smet. Tillsätt eventuellt mer kaffe och/eller kakao för mer smak på GI-bollarna.
- Ställ smeten i kylen i ungefär 10 minuter för att stelna en aning.
- Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kyl. Ta gärna ut Gi-bollarna en stund innan servering så att de blir lite mjukare
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!