Hoppa till innehåll
Open navigation

Glöggpäron med saffransgrädde

Jag hittade ett sådant intressant recept från Icas tidning Buffé, som jag kände att jag bara var tvungen att testa till jul. Receptet innebar att man skulle koka päronklyftor i glögg och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag hittade ett sådant intressant recept från Icas tidning Buffé, som jag kände att jag bara var tvungen att testa till jul. Receptet innebar att man skulle koka päronklyftor i glögg och servera med saffransfluff. Jag gjorde min egen variant av receptet att bjuda på på julafton, och det blev över all förväntan! På julaftonskvällen åt jag upp allt som hade blivit över. Mums säger jag bara! Jag använde mig utav sockerfri glögg, och det “fluff” som är gott att servera till gjorde jag enkelt genom att smaksätta vispad grädde. Enligt originalreceptet ska de kokade päronen vila över natten i göggen, men jag tror att det faktskt går att servera tidigare, även om inte klyftorna sugit åt sig så mycket av smaken. Det gör man alltså som man vill (men jag lät det dra i ett dygn). Kanske något ett testa i mellandagarna?

 

Glöggpäron med saffransgrädde

2 päron (fast, gärna conference)
Ca 3 dl sockerfri glögg (så att det täcker päronklyftorna)
1-2 kanlestänger

Grädde
saffran
sötströ
vaniljpulver

Skala päronen, ta bort kärnan och dela i klyftor eller större bitar. Lägg detta i en kastrull och häll över glögg, så att det täcker päronen. Lägg i kanelstänger. Koka upp och sjud i några minuter tills päronen mjuknat lite. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna. Lägg päronen och glöggen i en tätförsluten låda över natten i kylskåpet.

Dagen efter vispar man valfri mängd grädde med lite saffran, vaniljpulver och sötning. Värm upp päronen med glöggen och servera detta med saffransgrädden. Ringla gärna över lite honung/agavesirap om så önskas.

 

Glöggpäron med saffransgrädde - Baka Sockerfritt