Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin
Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker Få månader passar så bra till äppelbakning som oktober. Det är bara att frossa så mycket man kan i.. Läs mer


Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin
2 ägg
1 litet äpple
35 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk havremjöl
3 msk rismjöl
2 msk sötströ
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
ca 1 krm vanilj från Dr. Oetker Vaniljtwister
ca 4 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom
Valfri pensling:
10 gram smör
½ tsk sötströ
1 krm kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, bittermandelarom och sötning pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör tillsammans med smör ner detta i äggvispet. Klä en liten brödform (ca 8X18) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Skär ett litet äpple i tunna klyftor och tryck ned på kakan.
Valfritt: Smält smör och blanda med kanel och extra sötning. Pensla ovanpå den ogräddade kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten för att bli extra saftig. Servera gärna med grädde som smaksatts med vanilj.

