Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin

  Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker     Få månader passar så bra till äppelbakning som oktober. Det är bara att frossa så mycket man kan i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
 
Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker
 
 
Få månader passar så bra till äppelbakning som oktober. Det är bara att frossa så mycket man kan i svenska äpplen! Givetvis vill jag dra mitt strå till stacken och inspirera med hälsosamma recept på bakverk med äpplen. Ett sådant recept är denna äppelkaka med smak av mazarin. Så god och fräsch!
 
Äppelkakan är både saftig och luftig, och har en mild smak av mazarin. Mazarinsmaken kommer från bittermandelarom från Dr. Oetker (finns i nästan alla livsmedelsaffärer) och passar fint ihop med äppelsmaken. För att få det lilla extra har jag penslat kaka med smält smör, kanel och lite extra sötning. Det ger även en fin färg (från kanelen)! Denna härliga äppelkaka är nästan ett måste till någon av höstens alla fikor! Servera den med en klick grädde (gärna något sötad och med vanilj). 
 
 
 
 
Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin

2 ägg
1 litet äpple
35 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk havremjöl
3 msk rismjöl
2 msk sötströ
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
ca 1 krm vanilj från Dr. Oetker Vaniljtwister
ca 4 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom

Valfri pensling:
10 gram smör
½ tsk sötströ 
1 krm kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, bittermandelarom och sötning pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör tillsammans med smör ner detta i äggvispet. Klä en liten brödform (ca 8X18) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Skär ett litet äpple i tunna klyftor och tryck ned på kakan. 

Valfritt: Smält smör och blanda med kanel och extra sötning. Pensla ovanpå den ogräddade kakan.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten för att bli extra saftig. Servera gärna med grädde som smaksatts med vanilj.

 
 
 
 Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker
 
 
Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin - Baka Sockerfritt