Hoppa till innehåll

Glutenfri äppelkaka med kanel

Glutenfri äppelkaka smaksatt med kanel, som med fördel äts ljumen (värm gärna.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda därefter med mascarpone.
  • Blanda i mandel- och kokosmjöl, hackade nötter, sötning, kanel och vaniljpulver.
  • Separera äggulan från äggvitan och blanda i äggulan. Hacka äpple i mindre bitar och blanda i smeten
  • Vispa äggvitan till ett hårt skum och rör även ner detta
  • Mjöla en 12 centimeters form och häll i smeten. Strö eventuellt över kanel och extra sötning ovanpå äppelkakan. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Kakan får gärna vara lite kladdig i mitten.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!