Glutenfri äppelkaka med kanel
Glutenfri äppelkaka smaksatt med kanel, som med fördel äts ljumen (värm gärna i mikron om den är kall). Äppekakan blir extra saftig av.. Läs mer

Glutenfri äppelkaka smaksatt med kanel, som med fördel äts ljumen (värm gärna i mikron om den är kall). Äppekakan blir extra saftig av mascarpone!
50 minuter
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- 1 ägg
- ½ äpple
- ca 50 gram
- 40 gram mascarpone
- 25 gram smör
- 10 gram hackade nötter
- ½ dl mandelmjöl
- 1 ½ msk sötningsströ
- 1 ½ msk kokosmjöl
- ½ tsk kanel
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda därefter med mascarpone.
- Blanda i mandel- och kokosmjöl, hackade nötter, sötning, kanel och vaniljpulver.
- Separera äggulan från äggvitan och blanda i äggulan. Hacka äpple i mindre bitar och blanda i smeten
- Vispa äggvitan till ett hårt skum och rör även ner detta
- Mjöla en 12 centimeters form och häll i smeten. Strö eventuellt över kanel och extra sötning ovanpå äppelkakan. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Kakan får gärna vara lite kladdig i mitten.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!