Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfri äppelkaka med kanel

Glutenfri äppelkaka smaksatt med kanel, som med fördel äts ljumen (värm gärna i mikron om den är kall). Äppekakan blir extra saftig av.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfri äppelkaka smaksatt med kanel, som med fördel äts ljumen (värm gärna i mikron om den är kall). Äppekakan blir extra saftig av mascarpone!
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 ägg
  • ½ äpple
  • ca 50 gram
  • 40 gram mascarpone
  • 25 gram smör
  • 10 gram hackade nötter
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 ½ msk sötningsströ
  • 1 ½ msk kokosmjöl
  • ½ tsk kanel
  • 1 krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda därefter med mascarpone.
  • Blanda i mandel- och kokosmjöl, hackade nötter, sötning, kanel och vaniljpulver.
  • Separera äggulan från äggvitan och blanda i äggulan. Hacka äpple i mindre bitar och blanda i smeten
  • Vispa äggvitan till ett hårt skum och rör även ner detta
  • Mjöla en 12 centimeters form och häll i smeten. Strö eventuellt över kanel och extra sötning ovanpå äppelkakan. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Kakan får gärna vara lite kladdig i mitten.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!