Hoppa till innehåll

Glutenfri äppelkaka med kanel

Jag fortsätter morgonens äppelbonanza med en glutenfri äppelkaka! Den är mycket god och jag rekommenderar att äta den ljumen (värm gärna i mikron om den är kall). Äppekakan smakar av Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag fortsätter morgonens äppelbonanza med en glutenfri äppelkaka! Den är mycket god och jag rekommenderar att äta den ljumen (värm gärna i mikron om den är kall). Äppekakan smakar av kanel och jag inbillar mig att den blir extra saftig av mascarpone. Den här unnade jag mig en bit, eller två, utav under gårdagen medans jag kikade igenom inspiration på pinterest!
 
 
 
Glutenfri äppelkaka med kanel - Baka Sockerfritt
 
 

Glutenfri äppelkaka

½ äpple, ca 40 gram
40 gram mascarpone
30 gram smör
10 gram hackade hasselnötter (eller andra nötter)
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sötströ
1 msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
½ tsk kanel
1 krm vaniljpulver 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda därefter med mascarpone. Blanda i mandel- och kokosmjöl, hackade nötter, riven kokos, sötströ, kanel och vaniljpulver. Separera äggulan från äggvitan och blanda i äggulan. Hacka äpple i mindre bitar och blanda i smeten. Vispa äggvitan till ett hårt skum och rör även ner detta. Mjöla en 12 centimeters form och häll i smeten. Strö eventuellt över kanel och extra sötströ ovanpå äppelkakan. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Kakan får gärna vara lite kladdig i mitten – det brukar stelna till en perfekt konsistens när kakan kallnat! Servera gärna med vispad grädde!

 

Glutenfri äppelkaka med kanel - Baka Sockerfritt