Glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker
Jag tycker att äppelkakor passar hela året runt – det är en klassisker som aldrig blir gammal (eller ja, kakan i sig kan ju förstås bli gammal…)... Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0251_liten_5ae877259606ee2eb95a74ac.jpg)
![Glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt Glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0251_liten_5ae877259606ee2eb95a74ac.jpg)
![Glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt Glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0201_liten_5ae87748e087c361c4633bce.jpg)
Glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker
2 ägg
1 litet äpple
35 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk havremjöl
3 msk rismjöl
2 msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
ca 1 krm vanilj
ca 4 droppar bittermandelarom
Valfri pensling:
10 gram smör
½ tsk sockerersättning
1 krm kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, bittermandelarom och sötning pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör tillsammans med smör ner detta i äggvispet. Klä en liten brödform (ca 8X18) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Skär ett litet äpple i tunna klyftor och tryck ned på kakan.
Valfritt: Smält smör och blanda med kanel och extra sötning. Pensla ovanpå den ogräddade kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten för att bli extra saftig. Servera gärna med grädde som smaksatts med vanilj.
![Glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt Glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0137_5ae87761ddf2b313f19f5412.jpg)