Glutenfri brownie med mascarponefyllning
Ett av mina äldsta brownierecept, som dessutom är grymt gott, är brownie med mascarponefyllning/topping. Jag tycker att kombinationen av det chokladiga passar så bra till den mjuka och milda.. Läs mer

Ett av mina äldsta brownierecept, som dessutom är grymt gott, är brownie med mascarponefyllning/topping. Jag tycker att kombinationen av det chokladiga passar så bra till den mjuka och milda macarponen. Just detta recept har jag gjort flertalet gånger när det har bjudits på finbesök, och har också blivit mycket uppskattad. Ett hett tips till sensommar- och höstfikan!
Detta recept är för en 24-cm springform, och räcker till ca 10 personer. Passar att servera både med och utan grädde!

Brownie med mascarponefyllning– 24 cm springform
Browniesmet:
100 gram smör
120 gram steviachoklad, mörk
3 ägg
2 dl mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
4 msk hasselnötsmjöl
4-5 msk sukrin gold/sötströ
2 msk vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
ev. 1 msk kakao
Mascarponefyllning
150 gram mascarpone
4 tsk sukrin gold/sötströ
2 krm vaniljpulver
Browniesmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen (försiktigt, gärna i mikro). Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och chokladsmöret. Häll browniesmeten i en bröad (ex. mandelmjöl) 24-centimeter springform.
Mascarponefyllning
Rör ihop ingredienserna till mascarponefyllningen och klicka över browniesmeten. Dra lite med en kniv för att skapa ett mönster i kakan. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.

