Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfri Chokladkaka

Det är stressiga dagar kan jag lova! Speciellt nu som det är många saker att fokusera på och som kräver uppmärksamhet! Men det är väl så ibland. Det kan faktiskt inte alltid vara balanserat... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Det är stressiga dagar kan jag lova! Speciellt nu som det är många saker att fokusera på och som kräver uppmärksamhet! Men det är väl så ibland. Det kan faktiskt inte alltid vara balanserat. Snarare motsatsen. För visst känns det som om saker ofta har en tendens att komma på en och samma gång?

Nåja, nu till dagens kaka! Får jag fresta er med en bananchokladkaka, som är bakad utan smör? Dessutom är den mejerifri! Och väldigt god. Om du inte har hasselnötsmjöl går det bra att byta ut det mot mer mandelmjöl.

 
 

Glutenfri Chokladkaka - Baka Sockerfritt

Glutenfri Chokladkaka med Banan

1 ägg
80 gram mogen banan
¾ dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 ½ msk sötströ/sukrin
1 ½ msk kakao
1 msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen och blanda med alla torra ingredienser. Rör till sist ner ägget. Smöra och mjöla en 12 centimeter stor springform (gärna med riven kokos) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. 


 
Glutenfri Chokladkaka - Baka Sockerfritt