Hoppa till innehåll

Glutenfri Drömrulltårta

        Är ni sugna på att sommarbaka? Jag visade er här om veckan en rulltårtstårta och här kommer ett tips på en rulltårta som man antingen förstås kan äta.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfri Drömrulltårta - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Är ni sugna på att sommarbaka? Jag visade er här om veckan en rulltårtstårta och här kommer ett tips på en rulltårta som man antingen förstås kan äta som den är (för den är ju såååå god!) eller ha som basen i en rulltårtstårta. Just den här varianten är en drömrulltårta där botten är smaksatt med choklad och fyllningen består av smörkräm. Det är en riktig rulltårtsklassiker! Och om ni inte har testat tycker jag att ni ska ta och göra det omedelbums.
 
 

Glutenfri Drömrulltårta - Baka Sockerfritt
 
 

Drömrulltårta – ca 8 bitar

Rulltårta:
4 ägg
1 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 dl potatismjöl
2 ½ msk kakao
½ msk bakpulver

Smörkräm:
250 gram mascarpone
50 gram smör
1 ½ msk sockerersättning (Use Like Sugar)
2 krm vaniljpulver

Rulltårta
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda de övriga ingredienserna med varandra och rör ner i äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20X30 cm, och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills den är fast. När rulltårtsbotten tagits ur strös lite sockerersättning ovanpå för att sedan vändas upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.

Smörkräm
Medan rulltårtan gräddas kan smörkrämen göras. Smält smöret och blanda med mascarponesockerersättning och vanilj. Om krämen är för hård i sin konsistens kan den värmas en kort stund i mikron – den för inte vara för hård när den bres på, för då går rulltårtan lätt sönder. Bred smörkrämen försiktigt ovanpå. Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i bakplåtspapper så den trycks ihop. Låt svalna (vira även gärna in i plastfolie efter den kallnat och fukten släppt) och förvara i kyl.

 

Glutenfri Drömrulltårta - Baka Sockerfritt