Hoppa till innehåll

Glutenfri falsk sockerkaka

Nu var det länge sedan jag gjorde en falsk sockerkaka. Det vill säga en sockerkaksliknande kaka – fast utan allt tillsatt socker förstås! Jag testade att använda rismjöl i detta bakverk,.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu var det länge sedan jag gjorde en falsk sockerkaka. Det vill säga en sockerkaksliknande kaka – fast utan allt tillsatt socker förstås! Jag testade att använda rismjöl i detta bakverk, ett glutenfritt mjöl som jag nästan aldrig tidigare har använt. Rismjöl innehåller rätt mycket kolhydrater, vilket kan vara bra att veta för den kolhydratskänslige. 
 
Jag har även använt äppel- och päronpuré i smeten, vilket bidrar med lite sötma och saftighet. Jag hittade det i barnmatsavdelningen, men det går också bra att använda sig av äppel/päronmos. Äppelmos finns att hitta utan tillsatt socker i mataffären (det är förstås superlätt att göra eget också).
 
Min falska sockerkaka blev riktigt god, och jag tycker rismjölet gav en god smak som passade fint i en sockerkaka. Artur höll med mig i det avseendet och åt upp nästan hela kakan inom loppet av tolv timmar. Tur att jag hann få lite!
 
 
 
 
Glutenfri falsk sockerkaka - Baka Sockerfritt

 

 

Glutenfri falsk sockerkaka

2 ägg
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl fruktpuré päron och/eller äpple
½ dl rismjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen pösigt med elvisp. Rör ner resterande ingredienser. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

 
 
 

Glutenfri falsk sockerkaka - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri falsk sockerkaka - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri falsk sockerkaka - Baka Sockerfritt