Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfri Formfranska

En blogg som jag läser regelbundet är Åses blogg 56kilo. Här kan man hitta en hel del recept att inspireras av (jag har även intervjuat Åse till mitt 7:e e-Magasin). Jag fann ett.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En blogg som jag läser regelbundet är Åses blogg 56kilo. Här kan man hitta en hel del recept att inspireras av (jag har även intervjuat Åse till mitt 7:e e-Magasin). Jag fann ett mycket spännande recept på formfranska hos henne, som jag kände mig näst intill tvungen att testa. Jag gjorde förstås lite justeringar på receptet (som jag alltid gör), och resultatet blev jättelyckat! Passar superbra att rosta och äta med smör och ost till frukost. Ni måste testa!
 
 
 
Glutenfri Formfranska - Baka Sockerfritt
 
 

Glutenfri Formfranska

2 små ägg
25 gram smör
1 dl fet yoghurt
1 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk mjölk
1 msk fiberhusk
2/3 tsk bakpulver
½ tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa kort ner smör och yoghurt i äggvispet. Rör till sist ner detta bland de torra ingredienserna tillsammans med mjölken. Låt degen svälla i några minuter. Klä en liten brödform (ca 7X15 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Om önskas strös lite chiafrön/vallmofrön ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter (känn efter med en sticka).

 

Glutenfri Formfranska - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri Formfranska - Baka Sockerfritt
 
Glutenfri Formfranska - Baka Sockerfritt